BRINU O 800 PASA

AZILSKI BUVLJAK Pronađite nešto za sebe i ljubimca i pomozite radu azila Prijatelji Čakovec!

Bit će svega, od knjiga, bojanki, igračaka za djecu do stvari za kućne ljubimce

Sklonište za životinje Prijatelji iz Čakovca organizira svoj prvi azilski buvljak na kojem će za simboličan iznos donacije svatko moći pronaći nešto za sebe i svog kućnog ljubimca.

U Volontersko edukacijskom centru na adresi Carinski odvojak bb, u subotu, 13. travnja u vremenu od 10 do 15 sati ponudit će svakakve stvarčice – od knjiga, bojanki, igračaka za djecu, stvari za kućne ljubimce poput kaputića, hranilica, češljeva, uzica i vodilica, a sve s ciljem prikupljanja sredstava za uređenje skloništa.

Naime, sklonište nakon projekta kastracije pasa u romskim naseljima brine o 800 pasa te svakim danom pristižu novi. Od početka ove godine u sklonište je već ušlo novih 170 pasa i unatoč velikom broju udomljenih, u skloništu ih je mnogo.

– Samo mjesečne potrebe za hranom prelaze 40.000 kuna, a gdje su još veterinarski troškovi, troškovi goriva, troškovi održavanja skloništa poput popravaka ograda, izrade novih kućica i sl. – kažu iz Azila Prijatelji.

Ove godine djelatnici i volonteri skloništa već su odradili i nekoliko volonterskih akcija na uređenju dotrajalih kućica te im je želja da što veći broj drvenih kućica zamijene onima od alu panela koje su trajne, psi ih ne mogu izgristi, lako se čiste i dezinficiraju.

Nadaju se velikom odazivu na azilski buvljak te prikupljenim sredstvima za daljnji rad skloništa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije