STRADALO U NESREĆI

OBNAVLJA SE LIPICA Križno ‘drevo’ kod Selnice dobiva novo ruho

Lipica je dugo stajala neuredna, no inicijativu za obnovom je pokrenuo sveprisutni Miljenko Vrančić. Posao je predao u ruke Franje Ščavničara

Prošle se godine u prometnoj nesreći kod Selnici kod pila ili križnog dreva Lipica dogodila prometna nesreća u kojoj je najteže stradalo samo križno drevo i ograda oko njega. 

Dugo je sve stajalo neuredno i nitko nije pokazivao interes da se to obnovi. I onda je Miljenko Vrančić, vrijedan čovjek s bezbroj funkcija rekao općinskom načelniku Ervinu Vičeviću: – Načelniče, moji dečki, nogometaši Zebanca i još par prijatelja sve će to urediti. Vas i župnika ništa ne košta.

I tako je Miljenko s ekipom složio ogradu, lijepu metalnu, posložio nosač kipa te ga nadsvodio. A potom je posao predao u ruke ‘vujči’ Franji Ščavničaru, defacto i deiure najboljem malaru u selničkom kraju. Kaže Franjo kako se koriste najbolje boje, pazi da se ne zariba niti jedno slovo, zapis ili slikica koja je na pilu. Do Uskrsa Lipica će biti ljepotica, kao u danima naše mladosti.

Pohvala i hvala za Miljenka, Brankeca, Franju, Ervina i sve oni koji na bilo koji način, sada u Korizmi daju, jer davati u Korizmi treba, a ne odricati se kave, cigreta, vina… Gospodin nikada nije kazao, to ne činiti, nego činite dobra i spasenje vaše bit će bliže!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije