TAMBURAŠKI SASTAVI MEĐIMURJA

TS ODABRANI ‘Za nas je glazba prije svega neograničena ljubav koja spaja ljude’

'Odabrani' postoje već 5 godina, a za svibanj najavljuju i novu pjesmu zanimljivog karaktera

Tamburaški sastav ‘Odabrani’ nastao je sredinom prve polovice 2014. godine na inicijativu Antonija Šopara koji je ujedno i glavni pjevač benda. Ljubav prema glazbi i samoj tamburici je bila toliko čvrsta i jaka da je sljedeći logičan korak bio osnivanje tamburaškog sastava.

Budući da se cijeli sastav bazira na članovima koji aktivno sviraju u više grupa samo ime benda nije bilo teško za odabrati. Svi su oni ‘Odabrani’. Sastav čini puno svirača, stalni članovi su Antonio Šopar (glavni vokal, bugarija), Denis Hajdarović (vokal, prim), Danijel Škvorc (vokal, brač), Neven Kolarić (berde, bas gitara), Marin Farkaš (brač), Filip JosipovićŠmit (bubnjevi).

– Za nas je glazba prije svega neograničena ljubav koja spaja ljude. Volimo biti dio otkačenog i veselog društva te se trudimo svoju radost prenijeti i na publiku. Repertoar uvijek prilagodimo prigodi samoj publici. Tamburica u kombinaciji s bas gitarom i bubnjevima je sve popularnija, a kad ritam ne staje, onda je zagarantirana i dobra zabava. Nezaobilazni miks pjesama svake gaže su međimurske pjesme. Kad je fešta na vrhuncu, Međimurci obožavaju iz sveg glasa pjevati prave narodne međimurske pjesme te obožavamo kad dođe red i na njih. Ipak smo Međimurci.

Sastav će ove godine napuniti 5 godina te nam je jako drago kad publika prepozna radost koju prenosimo. Budući da se članovi sastava protežu iz svih krajeva Međimurja, tako su i naše svirke raspršene. Svirke kojih se rado sjećamo su definitivno za vrijeme našeg najvećeg proštenja u Međimurju, Porcijunkulova – rekli su Odabrani za naš portal.

Prva pjesma koju su snimili bila je ‘Kre Drave sam se narodil’, kao pratnja legendarnom Mariu Mustaču.

– Pjesmu smo 2015. izvodili na festivalu Kre Mure i Drove, a godinu dana kasnije Mario je za sastav napisao tekst i glazbu za pjesmu ‘Bez tebe’ s kojom smo se na istoimenom festivalu 2016. godine predstavili i sami. Ove godine smo za publiku pripremili novu pjesmu, vezana je uz naše gornje Međimurje i poprilično je zanimljivog karaktera. Jedva čekamo peti mjesec da se s pjesmom i predstavimo. Želimo i dalje uživati u glazbi, zabavljati sebe te sve oko nas – završavaju naš razgovor članovi TS Odabrani.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije