SKUPŠTINA

FOTO Veterani i dragovoljci Domovinskog rata iz Male Subotice aktivni su na svim općinskim manifestacijama

Nema gdje ih nema - veterani i dragovoljci Domovinskog rata aktivno sudjeluju u svim manifestacijama Općine Mala Subotica

U subotu, 30. ožujka u Domu kulture Mala Subotica održana je redovna godišnja skupština Veterana i dragovoljaca domovinskog rada – ogranak Mala Subotica. Skupština je započela intoniranjem hrvatske himne. a nakon toga minutom šutnje za sve poginule hrvatske branitelje Domovinskog rata.

U radno predsjedništvo izabrani su Josip Halić, predsjednik ogranka, i Ivan Fabijanić kao zapisničar. Većinu izvješća pročitao je predsjednik ogranka, dok je ispred Nadzornog odbora govorio Stjepan Petković, a o financijama je riječ uzeo Marijan Cerovec. Sva izvješća prihvaćena su jednoglasno.

Članovima i prisutnima obratili su se načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc, Stjepan Horvat, predsjednik podružnice Međimurske županije, Branko Borković ispred ogranka Pribislavec, Ivan Rođak ispred ogranka Čakovec, Marija Juras predsjednica umirovljenika podružnice Mala Subotica, Ivan Kalamari ispred udruge “Sveti Rok” Benkovec, Ivan Kranjčec kao predstavnik ogranka Ivanovec, Nada Petković ispred udruge žena Štefanec, Vesna Halić iz udruge “Sport za sve”, Franjo Mesarić, tajnik SRD “Šaran” Mala Subotica, Dražen Tkalec, tajnik veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Međimurske županije te Franjo Vugrinec, član ogranka Mala Subotica.

Svi oni su poželjeli uspjeh u narednim danima i da još požive, s obzirom da je Dražen Tkalec u svom govoru, između ostaloga rekao: “Nažalost, sve nas manje ima…”. Dražen kao tajnik veterana i dragovoljaca Međimurske županije iznio je mnogo informacija i informirao članove o dužnostima, pravima i obvezama kako za branitelje, tako i za njihovu djecu.

Treba reći i to da veterani i dragovoljci Domovinskog rata aktivno sudjeluju u svim manifestacijama Općine Mala Subotica, sa svim udrugama u Općini imaju odličnu suradnju i da skoro ni jedan događaj u Općini Mala Subotica ne prođe, a da oni nisu angažirani, odnosno prisutni i aktivni sudionici. Od mnogih događanja u samoj Općini spomenimo njihovu prisutnost za Dan planeta zemlje, za Dane općine, Sobočki fašnjek, božićno-novogodišnji sajam i svugdje gdje su pozvani, rado se odazovu.

Nakon skupštine u Domu kulture u Maloj Subotici sve prisutne na domjenak je pozvao predsjednik Josip Halić. Uz domjenak u prostorijama Puhačkog orkestra nastavljeno je druženje. Za domjenak se pobrinuo Zlatko Horvat Zebo sa pečenim odojkom i krumpir salatom s bučinim uljem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije