DRUŽENJE I REKREACIJA

FOTO Velik broj župljana župe Sv. Roka iz Draškovca sudjelovao na 22. Župnoj biciklijadi

Krenuli su ispred župne crkve u Draškovcu te preko Hemuševca u Donji Kraljevec i preko Čehovca, Svetog Jurja u Trnju, Hodošana sve do Zelengaja

U nedjelju, 24. ožujka, župljani župe Sv. Roka iz Draškovca krenuli su na 22. župnu biciklijadu. Ovo im je bila prva župna biciklijada ove godine, a okupilo se 32 biciklista i zaljubljenika u kretanje na dva kotača.

– Najvrijednije od svega je druženje. Krenuli smo ispred naše župne crkve u Draškovcu te preko Hemuševca u Donji Kraljevec i preko Čehovca, Svetog Jurja u Trnju, Hodošana te sve do Zelengaja – kažu iz Župe.

Pauza je potrajala oko sat vremena, a uživali su družeći se uz piće

– Okupili smo se ispod žalosne vrbe gdje nam je župnik Matija pročitao pjesmu koju je nedavno dobio sa naslovom ‘Draškovec’ koju je napisao Vinko Rojko. Pjesma je na međimurskom dijalektu, a bit će objavljena za naše ‘Rokovo u Međimurju’ – kažu.

Nakon toga župljani su krenuli putem Goričana i prema svojim domovima.

– Zadovoljni i sretni zbog mnogo lijepog što smo doživjeli sa pitanjem na usnama: ‘Kada će biti druga biciklijada?!’ – napisao je župnik Matija Vonić na službenoj stranici  župe Sv. Rok Draškovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije