TAMBURAŠKI SASTAVI MEĐIMURJA

TS FRIKOVI Ljubav prema zvucima tamburice nas je spojila – živimo glazbu i volimo svirati

- Ponosni smo na sebe i svoj dosadašnji rad. Živimo za glazbu, volimo svirati, a ono čime se najviše ponosimo je zajedništvo koje nas krasi i ljubav prema glazbi koju publika itekako prepoznaje - poručuju Frikovi

Deset godina je iza glazbenika koji su se okupili sasvim spontano. Članovi tamburaškog sastava Frikovi nakon svakog nastupa njihovog matičnog KUD-a ‘Zvon’ iz Male Subotice uzeli su tambure u ruke i tako zabavljali društvo i naravno, sebe.

Ubrzo je stigla ideja o osnivanju tamburaškog sastava. Tako je krajem 2009. nastao tamburaški sastav i ubrzo krenuo s ozbiljnim nastupima i raznovrsnim gažama. Nakon svih ovih godina i dalje poštuju tradiciju i svoje početke te su i dalje svi aktivni članovi Kulturno umjetničke udruge “Zvon” župne zajednice Mala Subotica. Kako i sastav tako je i njihovo ime također došlo sasvim spontano pa tako ni danas ne mogu reći zašto su baš oni “Frikovi” i zbog čega su odabrali to ime ali možemo reći da je originalno i prepoznatljivo.

“Frikove” danas čine: Denis Hajdarović (vokal, prim), Danijel Škvorc (vokal, brač), Tino Jelenić (glavni vokal, brač), Stiven Ivković (kontra), Jura Juras (berde, bass gitara) i Ivan Hadeljan (bubnjevi).

– Ljubav prema zvucima tamburice nas je spojila te čvrsto pustila temelj kroz nas. Skoro svaki dan se viđamo te surađujemo kroz različite sekcije, pa samim time glazba je više nego dio života. Prilagođavamo se interesima publike ovisno o vrsti prigode, međutim fokus nam je na hrvatski pop rock te zbog toga zadnjih 6 godina sastav smo za potrebe publike prilagodili i nadopunili bubnjem i bas gitarom, dok žice na berdama deremo kad god je prilike.  – započinju naš razgovor članovi TS “Frikovi” te nastavljaju: 

– Sastav će ove godine napuniti deset godina i vrlo smo zadovoljni postignutim ciljevima i dosadašnjim radom i napretkom. Možemo se pohvaliti brojnim prilikama da budemo i predgrupa mnogim poznatim izvođačima. To su redom bili Željko Bebek, Jelena Rozga, Grupa Vigor, Duško Kuliš, Klapa Kampanel, Gazde, Vuco, a jedno od najljepših sjećanja vezano je uz  Porcijunkulovo gdje smo bili predgrupa Zvonku Bogdanu na glavnoj pozornici.

Članovi tamburaškog sastava “Frikovi” pišu i autorske skladbe, a kako je došlo do toga kažu:  

– Naša prva autorska pjesma zove se “Sonce na obloku” kojom smo se predstavili na Festivalu “Kre Mure i Drove” u Prelogu. Nakon prvog našeg nastupa na navedenom festivalu započela je suradnja sa radio postajom Studio M, organizatorom Festivala “Kre Mure i Drove” te je sastav  postao kućnim bendom festivala. Uslijedile su pjesme: Senjal sam tebe, Steza kre Mure, Bumo se petali, Međimurska ljubav, Još te senjam, Z Međimurjem dišem kojima smo se posljednjih godina predstavljali na istom festivalu.

Napravili smo i pjesmu na standardnom hrvatskom jeziku te je tako nastala pjesma “U mašti još te čekam” za koju je stihove napisao Damir Pilko, a glazbu i aranžman Krunoslav Dražić. Pjesma je snimljena u radiopostaji Studio M te je predstavljena pred 3 godine.

“Frikovi” iza sebe imaju zavidan broj nastupa, no svakom novom se vesele i pristupaju kao da je jedan od prvih. Poseban izazov su im svadbe koje su počeli svirati, a ono po čemu su zaista ponosni  je njihovo zajedništvo. 

– Ponosni smo na sebe i svoj dosadašnji rad. Živimo za glazbu, volimo svirati, a ono čime se najviše ponosimo je zajedništvo koje nas krasi i ljubav prema glazbi koju publika itekako prepoznaje – završavaju naš razgovor članovi TS “Frikovi” iz Male Subotice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije