Bad Homburg kod Frankfurta

FOTO Večernjakova domovnica u Njemačkoj: Snažan pljesak Matiji Posavcu, Evelin Novak i Andreju Kramariću

Večernjakova domovnica 2019 okupila preko 450 Hrvata iz dijaspore

Kongresni centar Bad Homburg u Njemačkoj pokraj Frankfurta na Majni, jučer, u subotu 23. ožujka 2019. godine, bio je mjesto održavanja Izbora najpopularnijih Hrvata u iseljeništvu pod nazivom ‘Večernjakova domovnica 2019. koju već 13 puta dodjeljuje zagrebački Večernji list.

Priredba u Kogresnoj dvorani Landgraf Friedrich -Saal des Kurhauses okupila je preko 450 Hrvata iz cijele Europe. Proglašeni su pobjednici u nekoliko kategorija, a hrvatski nogometni reprezentativac Andrej Kramarić izabran je za najboljeg noometaša u dijaspori za što je uz nagradu dobio najsnažniji pljesak u dvorani.

Još dva puta se dvorana gotovo zatresala od snažnog pljeska i odobravnja svih nazočnih. Prvi trenutak zbio se kada je na binu izašao međimurski župan Matija Posavec, a voditelji su ga najavili kako dolazi iz najbolje županije u Europskoj uniji. Drugi puta sve se treslo kada je zapjevala i pjevanje završila primadona Berlinske opere naša Međimurka iz Gornjeg Mihaljevca, Evelin Novak, koja je pjevala fantastično, a izgledala božanstveno.

Među svim tim velikim ljudima koji žive i rade u dijaspori, a silno su povezani s matičnom domovinom Hrvatskom, iz Međimurja su bili župan Matija Posavec, doživotni počasni član Zrinske garde Čakovec Alojzije Sobočanec, članovi počasne postrojbe Zrinske garde Dragutim Trstoglavec i Hrvoje Goričanec, Zlatko Marčec iz Ureda župana i autor ovog napisa Stjepan Mesarić.

Prije ovog spektakla u Zlatnu knjigu Bad Homburga upisali su se Matija Posavec, dubrovačko-neretljanski župan Nikola Dobroslavić, dubrovački gradonačelnk Mato Franković i njihov domaćin Alexander Hetis, gradonačelnik Bad Homburga. Bilo je tu još zanimljivih gostiju i uzvanika i o tome ćemo napisati reportažu. Sve je odlično odradio Stipe Puđa, urednik Večernjeg lista za inozemstvo i bio nam je sjajan domaćin.

Spominjemo kako je župan Matija Posavec sklopio brojna poznastva kao i započeo razgovore o velikim projektima vezanim uz gospodarstvo, u čemu očekuje i obećanu im pomoć viđenijih Hrvata u Europi, među kojima je i Zoran Andročec, direktor udruženja INGRA-DET, kao i velečasnog Ivana Tolja iz Styrie. Bilo je lijepo i časno jučer biti Hrvat u Bad Homburgu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije