ODLIČAN STUDENT I SPORTAŠ

GIMNAZIJALAC U AMERICI Borna Novak školovat će se za doktora medicine i doktora znanosti iz fizikalne kemije

U program koji postoji samo u Americi upisuje se stotinjak Amerikanaca i maksimalno troje stranaca

– Riječi ne mogu opisati koliko smo ponosni na Bornu Novaka, nekadašnjeg gimnazijalca koji studira u Americi – stoji u objavi na Facebook stranici Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec.

Borna je upisao prestižni program MD/PhD, što znači da se istovremeno školuje za doktora medicine i doktora znanosti, i to iz područja fizikalne kemije. U program koji postoji samo u Americi upisuje se stotinjak Amerikanaca i maksimalno troje stranaca. Malo je reći da je program upisati iznimno teško, ali Borna je uspio!

Prema službenoj internet stranici fakulteta koji Borna pohađa stoji kako, nakon što je primljen na prestižni program obuke medicinskih stručnjaka na Sveučilištu Washington, na jesen kreće u St. Louis. Za to postignuće najviše je zahvalan okruženju za učenje koje je iskusio upravo na fakultetu USciences.

– Ovo je izuzetno konkurentno, posebno za međunarodne studente – rekla je dr. Zhihong Wang, docent za kemiju i biokemiju. – Koliko znam, Borna je jedini student koji je u proteklih 13 godina primljen na MD/PhD program iz našeg odjela – dodala je.

Borna Novak je redoviti student, kapetan muškog teniskog tima, ima dvije publikacije u velikim časopisima te nastavlja s takvim radom. Rođen u Hrvatskoj, točnije Međimurju, Novak se posvetio znanosti zbog svog interesa za biologijom i kemijom, kao i zbog ponude za treniranjem tenisa.

– Interakcija s profesorima koji njeguju entuzijazam i predanost znanosti omogućuju veliki rast za buduće znanstvenike. Na Sveučilištu znanosti nema ograničenja koliko možete naučiti, sve ovisi o tome koliko ste entuzijastični i predani znanosti – komentirao je Borna koji je nedavno primio nagradu za zasluge na dodiplomskom studiju 2019. godine, a sada je spreman diplomirati u svibnju prije odlaska na Sveučilište u Washingtonu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije