uz cestu Črečan - Macinec

OD MALIH NOGU Mali David s djedom Josipom spašava žabe od stradavanja pod kotačima automobila

- Zaštiti prirode treba djecu učiti od malih nogu. Tako će biti sve više čuvara prirode, a manje onih koju ju zagađuju - kažu iz Udruge 'Platana' Nedelišće

U sklopu projekta ‘Zaštita vodozemaca od stradavanja na prometnicama’ kojeg provodi Ekološka udruga ‘Platana’ Nedelišće od 2013. godine postavlja se zaštitna ograda uz cestu Črečan – Macinec koja štiti vodozemce od stradavanja pod kotačima automobila. 

Uz ogradu u zemlju se zakapaju kante u koje tada žabe upadnu, a svako jutro i večer članovi Udruge odlaze na teren i žabe u kanti prenose preko ceste u potok. U nedjelju, 10. ožujka red za prenijeti žabe došao je na najstarijega člana Udruge ‘Platana’, Josipa Ceilingera i njegovog unuka Davida Gradečaka, ujedno i najmlađeg člana iste Udruge.

David je bio vrlo uzbuđen jer je taj dan našao 12 žaba koje je ponosno nosio u kanti i pomogao pustiti ih u potok. Iako nema još ni 3 godine, ovo mu je već druga godina kako pomaže u spašavanju žaba.

– Zaštiti prirode treba djecu učiti od malih nogu. Tako će biti sve više čuvara prirode, a manje onih koju ju zagađuju – kažu iz Udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije