IZGORJELA KUĆA

POMOĆ U NEVOLJI Grad Prelog očistio zgarište kuće obitelji Sabol, uzrok požara se još utvrđuje

Osim ove lijepe geste, Grad Prelog je otvorio i žiro-račun za pomoć ovoj mladoj obitelji, na kojem je dosad prikupljeno oko 75 tisuća kuna

Djelatnici preloškog komunalnog poduzeća ‘Pre-kom’, temeljem naloga Grada Preloga, proteklih su dana očistili zgarište kuće obitelji Sabol, koja je, iz još neutvrđenih razloga, gotovo u potpunosti izgorjela prije dva mjeseca.

Na mjestu požara tako su ostali samo temelji kuće koji se moraju čuvati radi utvrđivanja uzroka požara, a hoće li biti potrebno ukloniti i njih odlučit će se stručnom analizom. Osim ove lijepe geste, Grad Prelog je otvorio i žiro-račun za pomoć ovoj mladoj obitelji, na kojem je dosad prikupljeno oko 75 tisuća kuna.

Preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek rekao nam je da zasada nema službenih informacija o uzrocima požara te da je, u međuvremenu, sudski vještak napravio procjenu štete.

Iako su prve informacije govorile da je požar uzrokovan kvarom na dijelu električnih instalacija, službena analiza Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” iz Zagreba još nije završena. Neslužbeno doznajemo da se još uvijek utvrđuje točna lokacija, odnosno dio kuće u kojem je požar započeo. Budući da su s time povezana pitanja odgovornosti i naknade štete, vjerojatno će se forenzička, a zatim i pravna procedura prilično odužiti.

U međuvremenu obitelj Sabol mora krenuti ispočetka. Iako nam ovog puta nisu bili dostupni za komentar, nedugo nakon požara vlasnik kuće Elvis Sabol za naš je portal, u šoku, rekao da kuća, nažalost, nije bila osigurana, a da su ulaganja iznosila oko 70 tisuća eura.

Zato bi bilo dobro ostaviti nagađanja po strani i pomoći koliko se može, jer kao što je Elvis Sabol rekao neposredno nakon požara: – Strašno je sve ovo, ne dao Bog nikome nešto takvo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije