VOLONTIRANJE

MIJENJAM SVIJET Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom održalo okrugli stol na temu ‘Volonterstvo u Međimurskoj županiji’

Okrugli stol održan je u sklopu projekta 'Mijenjam svijet, volontiram II' koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije u četvrtak, 21. veljače, je u prostorijama galerije Scheier u Čakovcu održan okrugli stol na temu ‘Volonterstvo u Međimurskoj županiji’.

Okrugli stol održan je u sklopu projekta ‘Mijenjam svijet, volontiram II’ koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i kojeg Društvo provodi od kolovoza 2018. godine.

Nakon uvodne riječi, voditeljica projekta i predsjednica Volonterskog centra Za zajednicu, Natalija Mihoci, prisutne je upoznala s dosadašnjim i budućim aktivnostima projekta te predstavila blisku suradnju Volonterskog centra Za Zajednicu s Društvom, ali i ostalim udrugama i jedinicama lokalne samouprave na području donjeg djela Međimurske županije.

Gosti predavači okruglog stola bili su Emil Vibović, predsjednik Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec, dobitnik nagrade za najboljeg volontera 2018. godine na razini Međimurske županije, koji je predstavio svoju udrugu čiji se čitav rad temelji samo na volonterstvu.

Nada Igrec govorila je ispred Udruge gluhih i nagluhih Međimurske županije koja je dobitnik nagrade u kategoriji najbolje organizacije volontiranja 2018. godine na razini Međimurske županije.

Sljedeća gošća bila je Lucija Pokrivač, dobitnica nagrade za najvolonterku Udruge Zora za 2018. godinu.

– Lucija se osvrnula na svoj volonterski rad iz srednjoškolske perspektive te što za nju znači volontiranje – stoji u priopćenju.

Na kraju se predstavila Klaudija Kozol, dugogodišnja volonterka Društva i dobitnica Županijske nagrade za volonterstvu 2016. godine koja je iznijela viđenje volonterstva iz perspektive volontera kao osobe s invaliditetom. 

– U otvorenom djelu diskusije priključili su se prisutni volonteri, predstavnici udruga, odgojno-obrazovnih ustanova i jedinica lokalne samouprave. Iznijeli su svoja iskustva  u organizaciji volonterskih akcija  i radu s volonterima – stoji u priopćenju.

Za kraj prisutnima se obratila Blaženka Novak, v.d. pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje Međimurske županije, koja je istaknula volonterstvo kao jedan od temelja na kojem zajednica treba djelovati te pohvalila dugogodišnju suradnju DOSTI-a i Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije