BUKOVEC

REAKCIJA Josip Hren: ‘Nije se podrum našao pred bagerom, nego se bager našao na podrumu’

Pisali smo o podrumu koji je zaustavio radove na cesti u Bukovcu. Javio nam se vlasnik s kojim smo ušli u podrum i čuli puno zanimljivih stvari

– Pogrešno su vam rekli ili ste pogrešno čuli te ste pogrešno napisali, no nije problem i greda, samo želimo zbog svih nas i vas da se utvrdi činjenica ili istina. Podrum koji se spominje u vašem članku vezan na modernizaciju ceste u Bukovcu, postoji od 1926. godine, kako ste točno napisali i on se nije mogao ispriječiti strojevima, nego su oni na njega naišli. E, nije da se nije znalo da podrum postoji, jer ja sam pravovremeno izvijestio Općinu Selnica, kao i sve koji sudjeluju u projektu te izvođače radova, da pripaze.

Naime, ranije kada je ovdje bio obični seoski put, kasnije cesta, širina je bila manja i nije prelazila podrum. Sada se kolnik proširio i naravno došlo se do starog dijela podruma koji je ovdje, evo preko devedeset godina. Toliko o tome, samo da se zna, rekao nam je Josip Hren iz Čakovca, odnosno Mihovljana, vlasnik podruma i većeg imanja u Bukovcu.

Rekao nam je Hren kako je ovaj podrum i okolne parcele kupio ne zato što mu treba sve ovo, nego kako želi da ovaj lijepi i čisti kraj živi, život da ima, a podrum je dobar magnet za privući ljude i goste, koji bi se mogli zainteresirati za doći prvo ‘vikendirati’, a potom i živjeti u rajskom miru. Da je sve to tako od stoljeća prošlog kada je ‘sporni’ podrum izdrađen do danas kada iz njega dolaze mirisi vina i drugih dobrota, potvrdio je i Hrenov prijatelj i ‘stameni i jedini čuvar ovog dijela Hrvatske Juraj-Đurek Stojko koji isto tako želi da ovamo dođu ljudi, jer mjesta za sve ima.

>> BUKOVEC Radove na cesti na trenutak zaustavio podrum iz 1926. godine

A konačno, EU ovdje u prometnicu ugrađuje dva milijuna kuna i to znači kako je prepoznala projekt. Općina Selnica i izvođači radova u narednih nekoliko dana obaviti će potpunu zaštitu nad svodom podruma, preko kojeg će na kraju odvijati se promet. Siguran od svake neugode, a obitelj i prijatelji Josipa Hrena u podrumu će mirno nakon napornog posla ispijati dobru kapljicu.

Kapljicu kakvom smo i mi bili posluženi te s vlasnikom zadovoljni što smo ‘problem’ riješili, premda smo na kraju jednoglasno ustvrdili kako problema uopće nije bilo. Ali, bolje i ovako jer sada će naši uistinu brojni čitatelji doznati još nešto više o Bukovcu, koji zaslužuje da i država o njemu skrbi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije