Fašničkim delicijama najviše su se veselili najmlađi članovi, koji su i sami sudjelovali u pripremi
Krafne, fritule i kroštule fašničke su delicije koje
svi vole. Da se sve one mogu pripremiti bez glutena prikazale su
članice Udruge oboljelih od celijakije sjeverozapadne Hrvatske u
subotu u Strahonincu.
Pod vodstvom predsjednice Udruge Marije
Goričanec, članice Udruge Đurđice Baksa
Aslani i Snježane Odak
Hrkač pripremale su krafne, krafne iz pećnice,
vegan krafne, fritule i kroštule sve bez glutena.
Fašničkim delicijama najviše su se veselili najmlađi
članovi, koji su i sami sudjelovali u pripremi. Da su ovakve
edukacije-radionice potrebne, pokazuje i sve veći broj osoba
oboljelih od celijakije te osoba osjetljivih na
gluten. Na kraju druženja iz Udruge najavljuju sljedeću
radionicu pred Uskrs.
Donosimo i njihov recept za krafne iz pećnice i kroštule
bez glutena, pronađite ga
klikom ovdje.