18 godina rada

PRIJEM KOD ŽUPANA Udruga Gardruža učinila je Gardinovec ugodnijim mjestom za život

Teško je pobrojati čime su se sve bavili, no sigurno je da su svoj Gardinovec učinili ugodnijim mjestom za život, a sumještane sretnijima i zadovoljnijima

Udruga građana ‘Gardruža’ Gardinovec osnovana je 2001. godine s ciljem organiziranja aktivnog provođenja slobodnog vremena te unapređenja zdravlja građana, osobito djece i starijih osoba.

Tijekom godina djelovanja članovi udruge bili su aktivni na području zaštite okoliša i prirode, ali i na području kulture, umjetnosti, sporta i rekreacije. Posljednje priznanje za njihov rad stiglo je na svečanoj sjednici Skupštine Hrvatskog saveza sportske rekreacije “Sport za sve” u prosincu 2018. godine. Povodom “Dana sportske rekreacije Hrvatske” članovima udruge uručeno je Priznanje za organizaciju i provedbu sportsko-rekreacijskih natjecanja i aktivnosti “Sport za sve” na lokalnoj razini i obilježavanje “26. Svjetskog dana sporta” u 2018. godini.

Prijem za članove udruge na čelu s predsjednicom Marijom Prekupec u Maloj vijećnici Međimurske županije upriličio je župan Matija Posavec uz pratnju privremene pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Blaženke Novak.

– Građanima koji aktivno preuzimaju inicijativu u područjima od javnog interesa te time potiču pozitivne promjene u svojoj sredini treba pokazati poštovanje i dati punu podršku u njihovom radu, kazao je župan te im čestitao na brojnim hvalevrijednim projektima u kojima su tijekom godina sudjelovali.

– Vidi se koliko ste truda uložili da Gardinovec izgleda lijepo i uredno. Pritom ste pazili na svaki detalj i na tome vam kao župan zahvaljujem – dodao je.

Gardinovčkanke i Gardinovčani okupljeni u udrugu već su dobili priznanje Turističke zajednice Međimurske županije za uređenost parka 2008., 2009. i 2010. godine, a ove su godine izradili i u park smjestili veliku kopiju grba općine od buksusa. U 2018. Europskoj godini kulturne baštine, u suradnji s Muzejom Međimurja i općinom Belica postavili su spomen-ploču potočnom pralu na rukavcu Trnave u Gardinovcu.

Udruga ove godine obilježava osamnaest godina rada. Teško je pobrojati čime su se sve tijekom vremena bavili, no jedno je sigurno – svoj su Gardinovec učinili ugodnijim mjestom za život, a sumještane sretnijima i zadovoljnijima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije