PRIMAJU NOVE ČLANICE

ZACRTALE VISOKE CILJEVE U Čakovcu osnovana Ženska vokalna skupina ‘Pučpuljike’

Ime su odabrale iz stare međimurske pjesme 'Pučpuljika pučpuduje'. Ako imate lijep glas i dobru volju, javite im se

U utorak, 5. veljače u Hotelu Park Čakovec održana je osnivačka skupština Ženske vokalne skupine ‘Pučpuljike’ Čakovec.

Sedamnaest žena i djevojaka nastupa zajedno već nekoliko godina te su u skoro istom sastavu, ali pod drugim imenom, uz voditeljice Andreu Ščapec i Stellu Cimerman osvajale razna priznanja, nagrade i medalje na državnim i međunarodnim smotrama i natjecanjima.

Voditeljica Andrea Ščapec dobitnica je posebne nagrade za umjetničku prezentaciju na 1. međunarodnom zborskom natjecanju Istria Cantat u Puli 2018. godine. Osnivanjem vlastite udruge žele se još više fokusirati na očuvanje kulturno-umjetničke baštine Međimurja i Hrvatske, ali se okušati i u novim izričajima i izazovima. Ime su odabrale iz stare međimurske pjesme ‘Pučpuljika pučpuduje’ koja za njih ima posebno značenje i ljepotu.

Nekadašnja pjevačica i prijateljica, Janja Varga iz Fantasyfactory, izradila im je simpatični logo s motivom pučpuljike (prepelice). Za ovu godinu već planiraju nova natjecanja i smotre, te su zacrtale visoke ciljeve. Sigurno ćete ih viđati i slušati na raznim događanjima.

Primaju i nove članice. Stoga, ako imate lijep glas i dobru volju, možete im se javiti na e-mail pucpuljike@gmail.com. Uskoro će otvoriti i svoj Facebook, Instagram i Youtube profile.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije