jahačka tradicija

POSLJEDNJI ISPRAĆAJ Varaždinski husari odali počast Josipu Črepu, na pogrebu i osedlani konj

Kako jahačka tradicija nalaže, osedlani konj koji se vodi na ruku bio je prisutan na pogrebu 97-godišnjeg Čakovčanina Josipa Črepa

Prije nekoliko dana preminuo je 97-godišnji Josip Črep iz Čakovca. Bio je, među ostalim, jedan od najstarijih čakovečkih gimnastičara koji se gimnastikom počeo baviti za vrijeme Kraljevine Jugoslavije 1930-tih godina, piše Međimurska sportska mreža.

Bio je igrač juniorske sekcije Čakovečkog športskog kluba i Građanskog športskog kluba Čakovec, aktivni sokolaš (gimnastičar) te predsjednik i jedan od osnivača športskog konjičkog kluba Graničar.

Josip Črep je bio živa enciklopedija o povijesnim, društvenim i sportskim događajima našeg kraja te je pomagao mnogim entuzijastima koji su izučavali našu povijest. Kao takav bio je jedna od vrlo rijetkih živih osoba koja se aktivno bavila sportom u nama tako dalekoj prošlosti. 

Uz mnoge druge aktivnosti kojima se bavio u životu, bio je vrlo aktivan i u Varaždinskim husarima i to od samog osnutka 1995. godine. Posljednji ispraćaj Josipa Črepa održan je u ponedjeljak, 21. siječnja na čakovečkom groblju.

– Kako jahačka tradicija nalaže, na posljednjem ispraćaju bio je prisutan osedlani konj koji se vodi na ruku. Prema želji našeg trenera Josipa Črepa – objavili su Varaždinski husari na Facebooku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije