ZDRAVSTVENI NADSTANDARD

SVE JE DOGOVORENO Kotoriba će uskoro dobiti ispostavu hitne medicinske pomoći!

Župan Posavec osoblju ambulante u Kotoribi uručio je defibrilator, a to je prvi korak prema otvaranju ispostave hitne medicine u Kotoribi što se očekuje kroz nekoliko mjeseci

Čelništvo Općine Kotoriba krajem prošle godine pokrenulo je inicijativu za uspostavu hitne medicinske pomoći u Kotoribi. To je naišlo na odobravanje župana Međimurske županije Matije Posavca, Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, ali i susjednih općina.

Prostori u kotoripskom Domu zdravlja, uz male preinake, pogodni su za timove hitne medicinske službe, a danas je ostvaren korak bliže prema toj dugogodišnjoj želji Kotoripčana da imaju još bolji standard zdravstvene zaštite.

Naime, u općinskoj vijećnici je održan sastanak kojem su prisustvovali župan Matija Posavec, načelnik Općine Ljubomir Grgec, njegov zamjenik Roberto Ujlaki, v.d. ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu doc. dr. sc. Tomislav Novinščak, dr. med. spec. hitne medicine Željka Kotorac, predsjednica Stručnog vijeća i voditeljica ispostave u Prelogu, zatim Vladimira Križaj Grabant, pravnica Zavoda, dr. med. spec. hitne medicine Tasjenka Frčko, predsjednica Stručnog kolegija i voditeljica sjedišta Zavoda u Čakovcu, glavni tehničar Zavoda Tomislav Milly te Damir Tota, voditelj voznog parka Zavoda.

Načelnik Grgec izrazio je zadovoljstvo što je Općina dobila podršku od strane župana i Zavoda za hitnu medicinu i dodao da mu je želja da se sve to ostvari u narednih nekoliko mjeseci.

– Ovaj projekt je definitivno jedan nadstandard u zdravstvenom sustavu Međimurja na kojem radimo već neko vrijeme. Stvaramo nove standarde, ulažemo u svaki kutak naše županije pa smo uočili potrebu da i Općina Kotoriba zaslužuje ispostavu hitne medicine koje sada postoje u Prelogu, Čakovcu i Murskom Središću – rekao je župan Posavec.

Dodao je da je velika prednost što prostor već postoji, a u narednih nekoliko mjeseci će se riješiti sva potrebna dokumentacija, izvesti građevinski radovi, a paralelno će se nabavljati oprema i osposobljavati liječnički i medicinski kadar za rad.

Ravnatelj ZHM-a Tomislav Novinščak rekao je da je ključno da se što prije dođe do pacijenta, a otvaranjem ispostave hitne medicinske pomoći u Kotoribi će se u donjem Međimurju postaviti rijetko viđen standard.

– Ovo će biti nemjerljiv doprinos za lokalnu zajednicu iz razloga što će se do pacijenta moći doći u pet minuta, a trenutno je to 15-ak minuta koliko je potrebno da se stigne iz Preloga. Otvaranjem ispostave u Kotoribi diže se i standard u cijelom Međimurju za 25% – rekao je Novinščak i objasnio to činjenicom da će broj timova hitne medicine sa sadašnja tri porasti na četiri.

Nakon sastanka u prostorijama Općine, razgledan je prostor na kojem nisu potrebni veliki radovi da bi bio spreman za otvaranje ispostave hitne medicine, a to je posebno razveselilo sve prisutne.

U tim je prostorijama do prije nekoliko godina bila stomatološka ambulanta, tako da su potrebni samo manji građevinski radovi.

Župan Posavec tom je prigodom obišao i ambulantu u Kotoribi. Dočekale su ga dr. med. Snježana Permozer Hajdarović i dr. med. Lela Grabant sa svojim osobljem, a župan im je tom prigodom uručio defibrilator.

– Ovo je dobar korak prema otvaranju ispostave u Kotoribi. Ovaj vrijedan medicinski uređaj pomoći će spašavanju života u Kotoribi – rekao je župan, a glavni tehničar Zavoda Tomislav Milly nabrojio je dobre strane koje ovaj nudi ovaj uređaj i svakako će biti od velikog značaja za Kotoribu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije