SNJEŽNA OLUJA U AUSTRIJI

IMA I MEĐIMURACA Zatočeni u snijegu: ‘Zarobljeni smo od subote, nitko ne izlazi niti dolazi’

Snijeg je napravio neviđeni kaos. Među ljudima koji su se našli tamo, ima i Međimuraca...

Dio Hrvatske nalazi se pod snijegom, dok ostala polovica nije vidjela snježni pokrivač. U Austriji je pak situacija alarmantna. Snažne snježne oluje zatvorile su mnoga skijališta i velik broj turista zarobio u turističkim mjestima. 

– Molimo se Gospi snježnoj da nam se smiluje da izađemo živi i zdravi iz ovog austrijskog mjesta, javili su 24sata čitatelji koji se nalaze u Warth-Schröcken u Voralbergu u blizini Lecha i St. Antona. Dosad je u Njemačkoj i Austriji poginulo desetero ljudi.

Prognoze za savezne države Salzburg, Gornju Austriju, Tirol, Štajersku i Vorarlberg nisu baš pozitivne. Do početka idućeg tjedna očekuje se 3 metra novog snijega. U Bavarskoj i Njemačkoj stanje nije baš bolje tamo su mnogi zatočeni u kućama te izolirani od ostatka svijeta. 

Austrijski mediji prenose da se opasnost od lavina u dijelovima zemlje povećala s četvrtog stupnja na peti, najveći. U Austriji je nevrijeme odnijelo 7 života, a Die Presse javlja da će jak snijeg padati sve do petka ujutro što će samo povećati opasnost od lavina. 

Jedan od zatočenih, Hannes Haas za Severe Weather javlja: – Zarobljeni smo od subote, nitko ne izlazi, niti nam tko dolazi’. Dodaje da su svi dobro i da si ljudi u mjestu međusobno pomažu. 

Gordan Blagojević koji je u mjestu Brixden im Thale kaže kako ovakvu mećavu nije vidio u svom životu.

– Na staze se ne smije, a niti ne može ići. Snijeg doslovno odvoze kamionima jer ga nemaju više gdje bacati kada ga čiste – kaže Goran, dok je Marinko Buzuk u mjestu Warth morao iskopati svoj auto da bi došao do njega, pišu 24sata.

Među brojnim Hrvatima koji su pošli na skijanje ima i Međimuraca. Neki od njih su nam se javili s nekoliko fotografija. Potvrdili su da situacija nije nimalo ugodna, no svi se nadaju da će sve proći u redu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije