NAJPOZITIVNIJE OSOBE MEĐIMURJA

GLAS NARODA Biramo osobu koja je obilježila godinu u Međimurju!

Pozivamo čitatelje da se pridruže u odabiru najpozitivnije osobe 2018. godine i daju svoj glas u našoj anketi.

Kako bismo zaključili ovu iznimnu kalendarsku godinu, ponovno smo odlučili odabrati najpozitivniju osobu iz Međimurja koja je obilježila godinu na izmaku! Prisjetili smo se priča koje su na nas iznenadile, oraspoložile, vratile nam vjeru u čovječanstvo te se pojavile kao svijetla točka u protekloj godini.

Na samom kraju 2018. godine redakcija portala eMedjimurje.hr odlučila je izabrati osam najpozitivnijih osoba u Međimurju o čijem se radu, dobrim djelima i rezultatima dugo pričalo. Izbor nije bio lagan, no vodeći se raznim kriterijima vrednovali smo njihov rad i doprinos koji su dali široj zajednici.

Po vašem mišljenju, koja osoba je u Međimurju obilježila godinu na izmaku?

  • Robert Grudić (81%, 2.527 Odgovora)
  • Antonia Ružić (59%, 1.839 Odgovora)
  • Mladen Ignac (27%, 834 Odgovora)
  • Filip Hozjak (13%, 402 Odgovora)
  • Kristina Tot Kaša (6%, 199 Odgovora)
  • Silvija Pucko (6%, 190 Odgovora)
  • Anton Kojter (3%, 104 Odgovora)
  • Petra Mesarić (3%, 102 Odgovora)

Ukupno: 3.139

Loading ... Loading ...

Pozivamo sve čitatelje da se pridruže u odabiru najpozitivnije osobe 2018. godine i daju svoj glas u našoj anketi. Ona će trajati do ponedjeljka, 31. prosinca u 16 sati kada ćemo proglasiti najpozitivniju osobu Međimurja. Koja je osoba s našeg popisa po vašem mišljenju obilježila godinu na izmaku?

Robert Grudić

Na našoj listi najpozitivnijih osoba 2018. godine prvi se našao ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Robert Grudić, dr. med. spec. opće kir. subspec. ortopedije i traumatologije, kojeg brojni poznaju kao vrlo sposobnog doktora, a svrstan je i među 25 najtraženijih, najproduktivnijih i najučinkovitijih hrvatskih liječnika.

Ravnatelj ŽB Čakovec postaje u studenom 2016. godine, kad je izjavio da je njegov cilj realizirati svoje ideje, poboljšati rad struke, podići kvalitetu rada i ustanove te postići veće zadovoljstvo pacijenta i djelatnika.

Za vrijeme njegovog mandata uz pomoć Europske unije pokrenut je projekt obnove stare interne i bolničkih zgrada u krugu bolnice, pokrenuta je dogradnja prostora Odjela radiologije poradi smještaja nabavljenog uređaja magnetske rezonancije kojeg financira Međimurska županija uz čiju pomoć su nabavljena nova vozila te moderna oprema. Čestitamo na trudu, radu i upornosti!

Silvija Pucko

Svojom pozitivnom energijom i bezgraničnom voljom dojmila nas je Međimurka Silvija Pucko iz Štefanca, inače profesorica defektologinja, smjer rehabilitacija te izvršna direktorica Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu, koja je njezinim vodstvom postao jedna od najpoznatijih udruga te vrste u Hrvatskoj. Silvija je dodatno specijalizirana za područje rane intervencije u edukacijskoj rehabilitaciji.

Sa svojim MURID-ovim timom podiže itekako potrebnu svijest o važnosti spomenute rane intervencije u djetinjstvu, a njezin interes za odabranu karijeru započeo je rođenjem brata sa sindromom Down. To je potaknulo njenu aktivnost i sudjelovanje u osnivanju brojnih međimurskih udruga namijenjenih djeci s teškoćama u razvoju, kao i brojnim prepoznatim projektima. Čestitamo na ostvarenoj misiji!

Anton Kojter

O hvalevrijednom činu poznatog međimurskog vinara Antona Kojtera danima se pričalo u Međimurju. Naime, krajem listopada ove godine Kojter je pronašao novčanik u kojem je bilo ravnih 100.000 kuna. Kako kaže, nije ni pomislio zadržati novac, već ga je odmah predao policiji koja je prema dokumentima ubrzo pronašla vlasnika, mladog poduzetnika iz Međimurja.

Prema riječima poznatog vinara, sretan je što je baš on naišao na taj novčanik i pomogao da novac završi u pravim rukama, a za poštenje je nagrađen s tisuću kuna.

– Nisam se dvoumio niti sekunde, nit mi je uopće prošlo glavom da bih zadržao nešto što nije moje. Poznajem se i znam da ne bih mogao spavati noću da je tuđa stvar kod mene – dodao je i ušao u naš uži izbor za naj osobu 2018. godine. Svaka čast gospodinu Kojteru!

Mladen Ignac

Mladen Ignac mladi je 18-godišnji atletičar iz Murskog Središća, koji je ove godine nanizao brojna priznanja za svoj talent, ali i trud koji ulaže na treninzima. Atletiku trenira u Atletskom klubu Međimurje, u slobodno vrijeme bavi se plesom i glumom, a školuje se za njegovatelja u Srednjoj školi Čakovec.

Njegov je talent otkriven prije nešto više od godinu dana, a uz veliku podršku njegove udomiteljske obitelji, trenera i prijatelja, već ostvaruje velike rezultate. Početkom prosinca 2018. godine UNICEF je napravio predivnu priču o njegovom dosadašnjem uspjehu te planovima za građenjem karijere.

– Nikada neću odustati od trčanja, sve dok me noge nose. Svaki sportaš, svaki trkač razmišlja o Olimpijskim igrama. I ja razmišljam o tome – kazao je za UNICEF perspektivan mladić Mladen Ignac, kojemu čestitamo na postignućima u 2018. godini!

Petra Mesarić

Mreža Women in Adria s Institutom za razvoj ženskog poduzetništva i vodstva Adria već četiri godine bira najbolje hrvatske poduzetnice. Tako je to bilo i 2018. godine kad je jedna od finalistica izbora bila i Međimurka Petra Mesarić, koja se također našla na našem popisu za kraj godine, a iza koje stoji sjajna poduzetnička priča.

Petra Mesarić je 2015. godine osnovala tvrtku SmartWay, pripojila joj očev obrt te proširila poslovanje u područje gospodarenja energijom. Tehnologija je oduvijek bila njen interes, a danas svoj talent za to područje pokazuje djelovanjem u vlastitoj tvrtki, koja zapošljava petnaest ljudi. Petra stanuje u Svetom Martinu na Muri, a njena je poduzetnička priča okrunjena nagradom za ‘Perspektivnu poduzetnicu godine’. Bravo za našu Međimurku!

Filip Hozjak

Sve poznatiji međimurski tenor Filip Hozjak iz Preloga već neko vrijeme plijeni pažnju operne scene. Njegov je izniman glas tenora prepoznat kao vrlo rijedak još u srednjoj glazbenoj školi, a zasigurno najveće otkriće bio je članovima poznatog sastava Četiri tenora, čiji član postao u listopadu ove godine.

Talent je usavršavao u Glazbenoj školi Varaždin, na studiju pjevanja Sveučilišta za glazbu i primijenjenu umjetnost u Grazu, što je kasnije upotpunio i znanjem steknutim na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Da je talent isklesao do savršenstva potvrđuju brojne nagrade struke kojima je okrunjen. Čestitamo mladom slavuju!

Antonia Ružić

Još jedna mlada sportašica našla se na našoj listi, a to je 15-godišnja tenisačica Antonia Ružić iz Orehovice, koja je ove godine nizala postignuće za postignućem u kategoriji do 16 godina.

Članica je Teniskog kluba Franjo Punčec, gdje trenira od malih nogu. Ovu je godinu započela pobjedom bez izgubljenog seta na dvoranskom prvenstvu Hrvatske u tenisu do 16 godina koje se održavalo u Zadru, nastavila je pobjedom na Yason Cup turniru u Novom Sadu, osvojila naslov prvakinje Hrvatske, postala prvi reket Mastersa u Italiji u Reggio Calabriji i nanizala brojne nezaboravne uspomene. Nijedan uspjeh nije prošao bez da je naglasila zahvalnost svojim trenerima Tomislavu Hublinu i Dini Lepenu. Svaka čast!

Kristina Tot Kaša

Šećer na kraju našeg popisa najpozitivnijih osoba je mlada umjetnica Kristina Tot Kaša, koja je sredinom travnja ove godine predala vrijednu donaciju Odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec. Naime, samouka umjetnica iz Palovca odlučila je sredstvima od samostalne prodajne izložbe u dvorani Scheier kupiti TV prijemnike u vrijednosti od 8.000 kuna, kako bi najmlađim pacijentima uljepšala boravak.

– Ideja o darivanju dječjeg odjela je potaknuta iz zahvalnosti i potrebe da napravimo nešto lijepo za djelatnike i pacijente odjela. To je najmanje što možemo učiniti za njih – rekla je Kristina, koja radi isključivo akrilom i preferira modernu umjetnost. Da bi slike nastale vodilja su joj emocije, raspoloženje i glazba koja je posebno nadahnjuje, a to nadahnuće potom prenosi na platno. Hvalevrijedan čin kojim je zasigurno razveselila brojne mališane na dječjem odjelu potaknuo nas je da mladu umjetnicu uvrstimo u osam naj osoba!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije