prava potrošača

UDRUGA MEĐIMURSKI POTROŠAČ Uvjerite se u svoja prava u subotu u Čakovcu

MDS na svakom koraku podupire Udrugu Međimurski potrošač pa će to učiniti i ove subote

Udruga Međimurski potrošač, u suradnji s Međimurskim demokratskim savezom, organizira aktivnost na kojoj će građane Međimurja, razgovorom i pisanim materijalima, upoznati sa pravima potrošača.

Međimurski potrošači se o svojim pravima mogu informirati na štandu na Trgu Republike u Čakovcu, u subotu, 22. prosinca u vremenu od 10 do 12 sati. 

– Osnovni cilj udruga za zaštite potrošača u Republici Hrvatskoj, pa tako i Udruge Međimurski potrošač, je stvaranje modernog i razvijenog socijalno osjetljivog gospodarstva u kojem se potrošači osjećaju zaštićeno, sigurno i zadovoljno, te na tržištu nastupaju kao ravnopravni dionici.

Aktivnosti Udruga za zaštitu potrošača usmjerena su na zaštitu pet osnovnih prava ugrađenih u nacionalne politike članica Europske unije: zaštitu zdravlja i sigurnost potrošača, zaštitu gospodarskih interesa potrošača, pravo potrošača da budu informirani i educirani o svojim pravima, pravo na pravnu zaštitu potrošača, pravo na naknadu štete i udruživanje, zastupanje i  sudjelovanje potrošača – stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Udruge Međimurski potrošač Zlatko Polišanski.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije