JOŠ JEDAN USPJEŠAN PROJEKT

ODOBRENA SREDSTVA U Općini Selnica gradit će se novi vrtić!

Općini Selnica odobren je projekt na EU natječaju za ruralni razvoj. Sredstva su 100% nepovratna, a iznose milijun eura

Prije nekoliko dana Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Općini Selnica dodijelila je odluku, a načelnik Ervin Vičević dobio je i pozivnicu za potpisivanje Ugovora o prihvatljivosti projekta u Operaciji 7.4.1 ‘Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu’.

Potpisivanje ugovora bilo je u Zagrebu, a prisustvovali su i premijer Andrej Plenković te ministri Nada Murganić i Tomislav Tolušić. Općini Selnici odobrena su sredstva za izgradnju dječjeg vrtića.

– Predstoji nam odgovoran i zahtjevan posao provedbe postupka javne nabave kako bi uspješno dobili i Odluku o financiranju projekta u iznosu od 100 %, točnije u iznosu od milijun eura – kaže Vičević.

Napomenuo je i da uspješno završavaju ovu godinu kao jednu od najuspješnijih godina od postojanja Općine.

– Kao čelnik lokalne samouprave želim se zahvaliti Vladi RH koja je provela prvu značajniju decentralizaciju prema lokalnoj samoupravi. Želim se zahvaliti ministru Darku Horvatu na beskrajnoj pomoći i projektantu Bojanu Perhoču ispred tvrtke Urbia koja je u jako kratkom roku revidirala prvotni projekt dječjeg vrtića čime su pridonijeli prolasku istog na 2. natječaju Mjere 7.4. – rekao je načelnik Vičević.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije