NISU DOŠLI PRAZNIH RUKU

FOTO Osnovci šenkovečke škole posjetili bolesne mališane u čakovečkoj bolnici

Uz prigodan program koji su pripremili, osnovci su stigli s ukrasima za ukrašavanje Odjela, ali i stvarima potrebnim za rad pedijatrije

Odjel za pedijatriju Županijske bolnice Čakovec u ponedjeljak, 17. prosinca su pohodili učenici OŠ Petar Zrinski Šenkovec – PŠ Mačkovec sa svojim učiteljicama Ivanom Horvat i Lanom Topličanec Horvat. Nisu došli praznih ruku, a poklone koje su dovezli na Odjel su im pomogli dopremiti djelatnici bolnice.

I to nije sve – pripremili su prigodan program kako bi razveselili male pacijente i njihove roditelje. U akciji koju su provodili, u dogovoru s Odjelom, prikupljali su higijenske potrepštine koje će podići kvalitetu zbrinjavanja pacijenata i olakšati rad osoblju.

>> Osnovci šenkovečke škole posjetili bolesne mališane u čakovečkoj bolnici

Bilo je tu ručnika, hlačica, štramplice, čarapice, posudica i niz drugih potrepština potrebnih kroz godinu. Suradnja s OŠ Petar Zrinski Šenkovec je višegodišnja, od izrade ukrasa za ukrašavanje Odjela do prikupljanja potrebnih stvari za Odjel.

– Kroz ovakav vid suradnje senzibiliziramo djecu kako je dobro činiti dobro, a u svemu tome imamo veliku potporu njihovih roditelja i hvala im što nas podržavaju – rekla je učiteljica Gordana Magdalenić, koja je ovdje bila uz ravnatelja OŠ Vladimira Novaka.

Djeca su Dejanu Balažinu, dr. med. spec. pedijatrije, supspec.. pedijatrijska nefrologija, voditelju Odjela za pedijatriju Županijske bolnice Čakovec posebno uručili rukom izrađene medalje koje će uručivati pacijentima koji se iskažu hrabrošću tijekom liječenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije