PROMOCIJA FILMA

MEĐIMURSKA POPEVKA Snimljen dokumentarni film o našem najvećem kulturnom dobru

U Centru za kulturu održat će se svečana premijera filma o najživljem i najraširenijem nematerijalnom kulturnom dobru u Međimurju

Muzej Međimurja Čakovec vas poziva na premijeru filma ‘Međimurska popevka’ koja će se održati u srijedu, 19. prosinca s početkom u 18 sati u Centru za kulturu Čakovec.

Film ‘Međimurska popevka’ nastao je u sklopu projekta Muzeja Međimurja Čakovec ‘Dokumentiranje nematerijalne baštine’. Cilj projekta je u filmskom mediju zabilježiti trenutno stanje nematerijalne baštine na području Međimurja. Od samog početka projekt financijski prati Ministarstvo kulture Republike Hrvatske preko programa financiranja zaštite i očuvanja nematerijalnih kulturnih dobara.

Međimurska popevka zaštićeno je nematerijalno dobro Republike Hrvatske te je uvrštena 28.11.2018. i na Reprezentativnu listu nematerijalne baštine čovječanstva koju vodi UNESCO.

Svečanom premijerom filma žele proslaviti veliko priznanje ovom najživljem i najraširenijem nematerijalnom kulturnom dobru u Međimurju s mnogobrojnim nositeljima vještina na terenu. Želja im je da u ovom događaju sudjeluju svi koji to žele, svi oni koji popevku žive i nose u sebi svakodnevno.

Film je nastao u produkciji Muzeja Međimurja Čakovec i produkcijske kuće Strix iz Čakovca, a projekcija je besplatna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije