NA TERENU OSAM POSIPAČA

SNIJEG U MEĐIMURJU Provjerili smo kakvo je stanje na cestama

Do sada je utrošeno oko 40 tona soli

Snijeg je ponovo zabijelio Međimurje. Počeo je padati u petak od jutra, a pada i tokom subotnjeg jutra. 

Snijeg bi trebao padati i tokom subote. Kako kaže naš prognostičar Kristijan Božarov, danas će biti pretežno oblačno, a u prvom dijelu i sredinom dana povremeno sa slabim snijegom. Poslijepodne i navečer uglavnom suho, a krajem dana postupno razvedravanje. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Temperatura uglavnom od -1 do 1°C.

– U nedjelju će biti djelomično ili pretežno sunčano. Navečer postupno naoblačenje. Vjetar slab južnih smjerova. Ujutro će biti hladno, temperatura od -8 do -3°C, a najviša dnevna od -2 do 1°C – kaže Kristijan Božarov.

Iz HAK-a upozoravaju da je zbog niskih temperatura moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez propisne zimske opreme.

Kakvo je stanje na cestama u Međimurju, provjerili smo kod Stjepana Marčeca, koji provodi nadzor rada Zimske službe.

– Zimska služba je u drugom stupnju pripravnosti. Na terenu je osam posipača, a do sad je utrošeno oko 40 tona soli. Po potrebi su na teren izlazile i ralice, a sve su ceste sada prohodne – rekao nam je Marčec.

Kako kaže, u Međimurju je palo između 8 i 10 centimetara snijega, a i on je pozvao vozače da ne izlaze na ceste bez adekvatne zimske opreme.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije