KOD GRANICE SA SLOVENIJOM

FOTO Eko incident: Nafta se izlila u potok Rempeč, na terenu vatrogasci, policija i inspekcija

U policiji kažu kako se radi o lokalnom eko incidentu te se istražuje cijelu slučaj, a vatrogasci su postavili pet zaustavnih brana

– U subotu, 8. prosinca u 21:29 sati Županijski centar 112 Čakovec u večernjim satima zaprimio je dojavu o mirisu po nafti ili ulju u potoku Rempeč u Banfiju. Vatrogasci postavili zaustavne brane na potoku – javio je jutros ŽC 112.

Otišli smo na mjestu događaja gdje smo zatekli vatrogasce i policiju. 

– U subotu u večernjim satima zaprimili smo dojavu o izlijevanju nafte u potok Rempeč u naselju Banfi, nedaleko od graničnog prijelaza. Na terenu su bili vatrogasci iz DVD -a Štrigova, Javna vatrogasna postrojba Čakovec te kolege iz Prostovoljnog gasilskog društva Ljutomer. Ukupno smo postavili pet zaustavnih brana – rekao nam je Aleksandar Karlovčec, predsjednik DVD-a Štrigova.
U policiji kažu kako se radi o lokalnom eko incidentu te se istražuje cijelu slučaj. Na mjestu događaja pozvana je i Inspekcija za zaštitu okoliša koja bi trebala utvrditi uzroke onečišćenja. Naš fotoreporter javlja da se krajem širi intenzivan miris, no najvažnije da su postavljene brane kako bi se zaustavilo daljnje protjecanje nafte.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije