JOŠ JEDNA NAGRADA

Karikaturist Damir Novak iz Međimurja nagrađen u Makedoniji

- Vlada koja cijeni karikaturu i kulturu je kulturna vlada - poručio je Novak makedonskom premijeru Zoranu Zaevu

Povodom 50 godina svjetske galerije karikature održana je retrospektivna izložba u Nacionalnoj galeriji Makedonije u Skopju te su tom prigodom podijeljene nagrade i plakete. Izložbu je otvorio premijer Republike Makedonije Zoran Zaev koji je i priredio prijem u Vladi za sve koji su primili plakete i nagrade Osten galerije. Prijem je priredio i gradonačelnik grada Skopja.

Nagrade i plakete primilo je 12 karikaturista, od kojih su dva iz Hrvatske, Ratko Maričić koji je dobitnik prve nagrade u kategoriji stripa i Damir Novak kao selektor festivala retrospektivnih izložbi.

– Imao sam dojam da su organizatori Mice Jankulovski i Kornelija Koneska, naravno uz pomoć ostalih iz galerije Osten, to već više puta organizirali ili su prije imali nekoliko generalnih proba sa statistima, vrlo profesionalno i na najvišoj razini – ispričao nam je Novak koji je dodao kako je u kraćem razgovoru s premijerom Zoranom Zaevom, koji je i pokrovitelj cijele manifestacije, rekao da samo vlada koja cijeni karikaturu i kulturu je i kulturna vlada.

– Premijer me je u cijelost podržao – ponosno će Novak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije