predstavili znakovni jezik

Predstavnici Udruge gluhoslijepih osoba posjetili dječji vrtić Dječja mašta

Aktivnosti su organizirane kroz djeci primjerenu i poticajnu igru te su se djeca sa svojim odgojiteljicama i gostima odlično zabavila

Dječji vrtić ”Dječja mašta” mjesto je gdje se različitosti uvažavaju i poštuju, a poticanje tolerancije razvija se već u ranoj dobi djece polaznika te se, kroz poticanje zajedništva, nastoji dati i širi doprinos društvu i zajednici.

Stoga je dječji vrtić ”Dječja mašta” u svom područnom objektu Bambi u Čakovcu ugostio predstavnike Udruge gluhoslijepih osoba Varaždinske županije – Ivana i Jelenu. S njima su djeca skupina ”Pčelice” i ”Mravići” doživjela kako se osjećaju osobe koje ne čuju, ili su gluhoslijepe, kako komunicirati s njima i kako im se obratiti.
Djeca su učila dvoručnu abecedu hrvatskog znakovnog jezika te naučila pokazati nekoliko jednostavnih znakova. Također, saznali su da je znak ”volim te” jedini znak koji se jednako pokazuje na svim znakovnim jezicima u svijetu.

Najvažnije od svega je da su aktivnosti organizirane kroz djeci primjerenu i poticajnu igru, te su se djeca sa svojim odgojiteljicama i gostima odlično zabavila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije