ŽUPA Mursko Središće

Zornica, prva svijeća i Adventski domjenak

Prvu svijeću upalio je ministrant (poslužitelj kod oltara) Lovro Žganec

Prva nedjelja Adventa ili Došašća u Župi Mursko Središće započela je Svetom misom zornicom, paljenjem prve svijeće na Addventsko vijencu te Adventskim domjenkom u Župnom dvoru. Prvu svijeću upalio je ministrant (poslužitelj kod oltara) Lovro Žganec.

U uvodu i misno slavlje, a potom i u propovijedi župnik velečasni Tomislav Antekolović je rekao kako danas ulazimo u vrijeme u kojem na se posvješćuje kako treba biti budan, kako treba bdjeti, jer se bliži dan kada će Gospodin doći u punoj slavi.

– Ovo nije nekakvo bajkovito vrijeme kako se govori u medijima i na brojnim okupljanjima, nego sveto vrijeme, vrijeme iščekivanjasusreta sa Spasiteljem i samo o nama samima zavisi kakav će biti susret naš s Gospodinom u trenutku kada ćemo napustiti ovaj svijet. Stoga, kao što kaže Evanđelje, bdijte i spremni budite, naglasio je župnik.

Nakon Svete mise pod kojom je prigodne pjesme izveo Mješoviti župni zbor pod vodstvom Danice Sabo, mnoštvo se okupilo oko svečanog stola u Župnom dvoru i blagovalo Adventski doručak na prigodnom druženju u organizaciji Župnog Caritasa i njegove predsjednice Biserke Perčić. Ovom prigodom upriličena je prodaja božićnih ukrasa, a sav prihod namijenjen je potrebitima u župi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije