ZRINSKA GARDA ČAKOVEC

FOTO Sablje su predane novim gardistima Hrvoju Hranjecu i Lovri Pepelku

Zrinska garda Čakovec bogatija je i za 20 civilnih članova

U četvrtak, 28. studenog u izložbenom salonu Muzeja Međimurja palače Zrinskih održana je godišnja svečanost prisege novih gardista i članova Zrinske garde Čakovec. 

Svečanosti prisege nazočili su uglednici s državne i županijske razine iz svjetovnog i vjerskog života kako bi uveličali najuzvišeniji trenutak čakovečke Zrinske garde – prisega novih gardista i prijem novih članova.

Svečanim i dostojanstvenim obredom zajednica je bogatija za 2 gardista te čak 20 civilnih članova. Tekst prisege čitao je predsjednik Zrinske garde Đuro Bel, dok je sablje novim gardistima predao nadzapovjednik i član Predsjedništva Alojzije Šestan.

Između prekriženih sablja dvaju dozapovjednika stali su novi gardisti Hrvoje Hranjec i Lovro Pepelko, koji su simboličnim obredom pranja ruku i polaganja dlanova nad plamen svijeća službeno postali dio elitne postrojbe.

Isti obred potom je ponovilo i 27 novih civilnih članova. Sablje su gardistima uručene riječima: – Primi ovu sablju i nosi je na čast i ponos Zrinskih, dok su značke dodijeljene svim novim članovima uz riječi: – Primi ovu značku na čast i ponos udruge. 

Kako je izgledala svečana ceremonija možete pogledati u našoj fotogaleriji!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije