Uz samo natjecanje lokalnih pizza majstora, za posjetitelje se priprema i ‘Svijet oko pizze’
U organizaciji Hrvatske udruge pizzaiola, koja je nastala početkom ove godine u cilju promicanja, razvitka i unapređenja kulinarske struke pravljenja pizza te upoznavanja s poviješću nastajanja ovog specifičnog zanata te proizvoda u Prelogu će se održati Državni kup u pripremi pizze.
Nakon Osijeka i Splita, treći i završni kup se održava u Prelogu, u Hotelu Panorama (DG Sport) u utorak, 4. prosinca u organizaciji Hrvatske udruge pizzaiola kao sekcije Hrvatskog kuharskog saveza i koja jedina ima licencirane predavače i ocjenjivače. U suradnji s Gradom Prelogom te Turističkom zajednicom Grada Preloga, ovaj događaj uvršten je u adventski kalendar, a uz samo natjecanje lokalnih pizza majstora za posjetitelje se priprema i ‘Svijet oko pizze’ – izlaganje lokalnih OPG-ova koji će moći izlagati i prodavati svoje proizvode u pripremljenim drvenim kućicama.
Svaki kup se zaključuje s 12 prijavljenih natjecatelja, a zbog velikog interesa, one su već zaključene. Prva tri mjesta vode na Državno natjecanje koje će se održati iduće godine, a pobjednik osvaja laskavu titulu regionalnog prvaka u izradi pizze te novčanu nagradu od 1.000 kuna.
Natjecanje počinje u utorak, 4. prosinca u 10 sati, a pokrovitelji su Di-go kvasac, Nikas, Podravka, Dukat te Grad Prelog.