ADVENT U ŠTRIGOVI

Od Barbarja, Nikolinja i sajma, preko Stridona i polnoćke do nogometa i bajke na Mađerki

Štrigova će Adventom 'zaodjenuta' biti do Sveta tri kralja. Evo što sve pripremaju

U tihu, bajkovitu, lijepu, radosnu i ponosnu Štrigovu Advent ili Došašće dolazi u subotu, 1. prosinca i ona će njime biti zaodjenuta sve do Sveta tri kralja u novoj godini. U subotu se pali prva.svijeća na adventskom vijencu, zatim slijedi nastup DV Kockice i Dječjeg zbora, a sve uz caritativnu notu.

Zatim, 4. prosinca je veliko proštenje u čast svete Barbare, zaštitnice rudara i zidara sa svetom misom u 11 sati. Sveti Nikola i krampus dolaze 5. prosinca u Osnovnu školu Štrigova. Druga svijeća na adventskom vijencu pali se 8. prosinca uz nastup Mješovitog župnog zbora. Božićnu priredbu štrigovski učenici pripremaju 14. prosinca. Treća adventska svijeća pali se 15. prosinca, a tu je i koncert KUD-a Sveti Jeronim i Tamburaša štrigovskih.

Tradicionalni Božićni sajam bit će 16. prosinca, kada je i u školi priredba ‘Na krilima nota’. Spektakularnu priredbu 17. prosinca u školskoj športskoj dvorani priređuje Dječji vrtić Kockica. Članovi KUD-a Sveti Jeronim će 19. prosinca pohoditi starije i nemoćne te usamljene ljude po staračkim domovima. Četvrta adventska svijeća pali se u subotu 22. prosinca, a zatim slijedi veliki koncert ŽVS Stridone. Na Badnjak, 24. prosinca je ‘Polnočka’, a na sam Božić su svete mise i Mir božićni.

Na Štefanje, 26. prosinca u Župnoj crkvi je od 15 sati koncert svih zborova i sekcija koje djeluju u Štrigovi. Ujedno započinje i Međunarodni malonogometni turnir u Školsko športskoj dvorani, a u organizaciji NK Sloga Štrigova. Na Staru godinu na rasporedu je spektakl na Mađerkinom bregu – bajkoviti i nedoživljeni doček Nove godine. Program Adventa u Štrigovi završava na Tri kralja darivanjem ovogodišnje novorođenčadi uz prigodan program.

Zbog svega spomenutoga, zbog dobrih ljudi štrigovskih i najboljih vina štrigovskih, Advent u Štrigovi treba pohoditi. Je li potrebno reći kako sve ovo organizira i u djelo sprovodi Josip Mikec s Turističkom zajednicom Općine štrigova? Vidimo se u Štrigovi!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije