IZLOŽBA U VARAŽDINU

Udruga uzgajivača malih životinja Nedelišće na 13. državnoj izložbi hrvatskih pasmina peradi

Udruga uzgajivača malih životinja Nedelišće bila je aktivna i na 13. državnoj izložbi hrvatskih pasmina peradi u Varaždinu

Udruga uzgajivača malih životinja Nedelišće i ove je godine puno pomogla u popunjavanju 13. državne izložbe hrvatskih pasmina u Varaždinu održanoj proteklog vikenda od 23.-25.studenog. Izložba u Varaždinskoj dvorani “Graberje balon” bila je popunjena s lijepih 1200 eksponata kojim su se ocjenjivanju posvetili i najbolji suci.

Vrijednost ove izložbe, a koju predvodi udruga uzgajivača malih životinja Varaždin, bila je upravo u tome što su ovdje posjetitelji mogli obići i razgledati autohtonu hrvatsku perad kao što su, zagorski puran, dravska guska, kokoš hrvatica, međimurska kokoš, posavska i križevačka kukmica te još mnogo vrsta peradi koje potjeću upravo iz Hrvatske kao i brojne vrste golubova koji također potječu iz naših krajeva.

Predsjednik Varaždinske udruge Ivica Kralj je također na VTV televiziji pozvao posjetitelje na ovu manifestaciju te dao okvirne informacije što se sve ovdje može razgledati te istaknuo veliko zadovoljstvo što se baš u Varaždinu na ovom ljepom prostoru u Graberju održava ova izložba.

Osim ovih naših hrvatskih pasmina bilo je ovdje i brojnih vrsta kunića i ptica, te brojnih životinjskih pasmina koje dolaze i van Hrvatske. Sudačka komisija na čelu s našim Čakovčaninom Ivicom Šoltićem je ovdje uložila visoku razinu svog umijeća i dala vrlo korektne ocjene iz kojih je svaki istinski izlagač mogao pročitati kuda i kako krenuti dalje, kako bi se Hrvatske pasmine peradi mogle podići na još stepenicu gore u kvaliteti uzgoja.

– Vrijednost hrvatskih pasmina peradi je i vrijednost naše zemlje Hrvatske, pa stoga tko god ima nešto vremena, volju te prostora može se pridružiti našim uzgajivačima te dati sebe da se ova vrijednost još više proširi i ukorjeni. Hvala udruzi Varaždin što je još jednom pokazala da Hrvatska ima vrlo kvalitetna grla te svim članovima koji su ovdje svojim radom i pripremama dali sebe da se ovakva izložba održi te podsjećamo i pozivamo članove udruge Varaždin te sve zainteresirane da se pridruže i našoj izložbi u Nedelišću od 11.-13. siječnja za koju su već pripreme u tijeku – poručuju iz Udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije