uspjeh naših inovatora

SJAJNI MEĐIMURCI Čak sedam inovacija iz Međimurja nagrađeno na međunarodnoj izložbi u Zagrebu!

Samoutovarni kontejner za papir, multipraktični uređaj za mobitel na solarni pogon i mirisne zidne boje samo su neke od inovacija Međimuraca

Na izložbi inovacija ‘INOVA Budi Uzor 2018.’ koja je organizirana od Saveza hrvatskih inovatora (SHI), Saveza inovatora Zagreba, Grada Zagreba, Tera Tehnopolis kao i druge udruge inovatora i brojnih partnera iz RH, EU-a i svijeta posebno se ističe sudejlovanje Svjetske organizacije inovacija i intelektualnog vlasništva (WIIPA) kao međunarodnog organizatora INOVE, čiji je i Savez hrvatskih inovatora član.

Uz mnogobrojne sudionike, koji su nastupili sa svojim inovacijama, iz Tajvana, Rumunjske, Malezije, Poljske, Turske, Indonezije, Kanade, Tajlanda, UK, RF, Koreje, Hong Konga, susjednih država i drugih, nastupilo je i mnogo hrvatskih inovatora, malih i srednjih poduzetnika, a nastupili su i članovi udruge inovatora Međimurja INOMA Čakovec, koji su i ove godine pokazali značajan uspjeh na ovoj izložbi.

Ove godine izložba je imala 640 izložaka iz 26 zemalja svijeta, što je najveći povijesni uspjeh INOVA-e. Tako su se neki Međimurci koji su po prvi puta nastupili na INOVA-i okitili sa zlatom, a među njima je i inovatorica Nada Šipoš sa svojom inovacijom inovativna papuča – čarapa uz posebnu nagradu za najinovativniji proizvod u području svakodnevnih životnih potreba.

Drugo zlatno odličje pripalo je inovatorima iz Preloga, kćeri i ocu Melani i Željku Petkoviću za samoutovarni kontejner za papir. Srebrna odličja pripala su inovatoru Mihaelu Kišu iz Hodošana za inovaciju glazbene pastele i još jedno srebro za špahlu s otvorom.

Srebrno odličje pripalo je i inovatorici Karmeni Šipek iz Strahoninca za poklon torbu “Turos”. Srebrnim odličjem okitio se i Darko Dobošić iz Čakovca za multipraktični uređaj za mobitel na solarni pogon. Brončano odličje pripalo je inovatoru – umjetniku iz Preloga Željku Petkoviću za tehniku lijevanih slika od bakra i metalnih boja. Brončano odličje dobio je i inovator iz Čakovca Dejan Levačić za mirisne zidne boje.

– Čestitamo svim nagrađenim pojedincima koji su svojim nastupom osigurali medalju i priznanje za svoj rad, s nadom da se svi ti radovi uskoro i komercijaliziraju. Zahvaljujemo i svim posjetiteljima sajma kao i podržavajućim članovima INOMA-e – kažu iz udruge međimurskih inovatora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije