Župa Sveti Martin na Muri

FOTO U Hlapičini održan susret župnih zborova ‘Štrigovskog dekanata’

Nakon nastupa svih zborova voditeljice su predstavnicima zborova podijelile zahvalnice i CD župnog dječjeg zbora župe Sveti Martin na Muri

U subotu 17. studenog, s početkom u 17 sati u crkvi sv. Ane u Hlapičini (župa Sveti Martin na Muri) održan je susret župnih zborova ‘Štrigovskog dekanata’. Susret zborova upriličen je povodom blagdana sv. Cecilije, zaštitnice crkvenog pjevanja, koji se slavi 22. studenog.

Na početku susreta župnik i dekan Ivan Herceg imao je službu riječi. Nakon službe riječi započeli su nastupi zborova. Voditeljice programa su bile Ivana Rešetar i Ivona Kovačić koje su sve posebno pozdravile i najavljivale svaki zbor posebno.

Uz mnoštvo prisutnih bili su i mons. Antun Perčić, generalni vikar naše biskupije, župnik iz Murskog Središća vlč. Tomislav Antekolović, župnik iz Selnice vlč. Tomislav Leskovar, župnik iz župe Sv. Juraj na Bregu vlč. Ivica Puškadija i đakon Dario Levanić, koji je na pastoralnom praktikumu u župi Sv. Juraj na Bregu.

Također su bili prisutni i predstavnici civilne vlasti, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, predsjednik mjesnog odbora Hlapičine Dragutin Stojko, načelnik općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec i njegov zamjenik Martin Srša.
Na susretu su nastupili zbor župe sv. Ladislava i Marije Kraljice Mursko Središće, zbor župe Pohoda Blažene Djevice Marije iz Macinca, zbor Sv. Marko iz župe Selnica, zbor župe Sv. Juraj na Bregu, Muška vokalna skupina zbora župe Sv.Juraj na Bregu, zbor iz Hlapčine (župa Sveti Martin na Muri), župni zbor župe Sveti Martin na Muri i zbor mladih župe Sveti Martin na Muri.
Nakon nastupa svih zborova voditeljice su predstavnicima zborova podijelile zahvalnice i CD župnog dječjeg zbora župe Sveti Martin na Muri. Na kraju se svima obratio mons. Antun Perčić, generalni vikar naše biskupije i zahvalio u ime biskupije svima na sudjelovanju i organizaciji. Susret je završio pjesmom “Ostani s nama”!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije