GODIŠNJA IZLOŽBA

FOTO Fotografije članova Fotokluba Čakovec ponovno dokazale kvalitetu njihova rada

24 autora predstavljaju svoje radove, a možete ih pogledati do 25. studenog

Fotoklub Čakovec već tradicionalno organizira zajedničku godišnju izložbu fotografija svojih članova pa je tako i ovoga puta, 16. studenog, u popularnom izložbenom prostoru zgrade Scheier, upriličeno otvorenje izložbe na temu ‘Duga ekspozicija’.

Izbornica i autorica postava izložbe je povjesničarka umjetnosti, ravnateljica Muzeja Međimurja Maša Hrustek Sobočan, koja je uz predsjednika Fotokluba Davorina Mancea izložbu proglasila otvorenom. Svoj rad predstavljaju 24 autora, a kako su se oni iskazali u ovogodišnjoj temi možete pogledati do 25. studenog u izložbenom prostoru.

– Radi se o klubu s reputacijom jednog od najboljih fotoklubova u čitavoj Hrvatskoj. Voda i nebo ukazali su se kod svakog autora kao najčešće birani motivi te su time sami od sebe otkrili prevladavajuću kolektivnu temu izložbe. Atmosfera koja se provlači kroz sve fotografije upravo je onaj zajednički i odlučujući faktor, koji na ideološkoj razini od skupine ovih nasumično pridruženih članova čini fotografsku obitelj – stoji u predgovoru Maše Hrustek Sobočan, čija uloga izbornice u svijetu više od 100 kvalitetnih fotografija, vjerujemo, nije bio lak posao. 

>> Godišnja izložba Fotokluba Čakovec

Iz njenog predgovora izložbi, članovi Fotokluba posebno su izdvojili rečenicu: – Prevladava melankoličan misaoni svijet kontemplacije i tišine. Sumraci i zore pastelnih boja, bezvremenska nebeska svjetla i tok vode zarobljen u vječnost.

Djelić atmosfere s otvorenja ove jedinstvene izložbe možete pogledati u našoj fotogaleriji!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije