IZLOŽBA U ČAKOVCU

FOTO Tea Mesarić i Matija Bobek izložili slike i skulpture u restoranu Mundoaka

Tea je izložila 15 slika, dok se Matija predstavio s dvadesetak radova

Tea Mesarić iz Nedelišća izložbom slika i Matija Bobek iz Lopatinca izloženim didaktičkim igračkama i drvenim skulpturama od četvrtka, 15. studenog pa narednih mjesec dana dodatno su oplemenili prostore čakovečkog restorana Mundoka. 27-godišnja Tea je izložila 15 slika u tehnikama akril na platnu te kombinirane tehnike akril i gips na platnu, dok se Matija predstavio s dvadesetak radova.

Poticaj za dolazak u ove predivne prostore bila im je Suzana Blašković iz restorana koja je zaljubljenica u umjetnost pa na taj način daje prostora umjetnicima te koristi priliku da ih pozove na dolazak u ove prostore.

Tea Mesarić iz Nedelišća slikanjem se bavi svega godinu dana. Ovo je druga samostalna izložba koju postavlja. Ponosno za sebe kaže kako je raduje što je 17 izloženih slika s prve izložbe pronašlo svoje kupce, a što joj je bio dodatni poticaj za daljnji rad. Slikarskih planova nema već joj je svako ovakvo izlaganje ‘tjera dalje’.

Nedavno je sudjelovala u skupnoj izložbi, te izlagala rame uz rame sa kolegama iz Likovne republike u Svetom Martinu na Muri. Puno se radova nalazi u osobnim zbirkama kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Radovi su putovali u Njemačku, Austriju, Veliku Britaniju te Sloveniju. 

>> Tea Mesarić i Matija Bobek izložili slike i skulpture u restoranu Mundoaka

Matija Bobek iz Lopatinca bavi se izradom didaktičkih igračaka i skulptura od drva. Nedavno je održao izložbu na Dječjem odjelu čakovečke knjižnice u suradnji s Muzejom Međimurja. Svoje radove i samu igru pod nazivom “Kao prvo, zagonetno drvo” održao je u Perivoju Zrinski povodom manifestacije Porcijunkulovog. Matija je rekao kako mu je zadovoljstvo ovdje izlagati jer mu se sviđa koncept rada rukama.

– Gospođa u restoranu radi rukama i to prodaje našim ljudima, usporedio je. Dodao je kako je po struci odgajatelj koji se bavi izradom programa likovno pedagoških djelatnosti, a ove izložene skulpture su po njegovim riječima izložene onako za dušu. Dopada mu se rad s djecom i prirodnim materijalima.

– Drvo nam daje disati, nepresušno je vrelo za uvijek nešto novoga, a što djeca osjećaju… – završio je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije