U DONJOJ DUBRAVI

DECA, MOJA DECA Školski memorijal na rođendan Elizabete Toplek – Tete Lize

Na sam rođendan Tete Lize, održat će se školski memorijal 'Deca, moja deca' gdje će se učenici škole predstaviti pjesmom, literarnim i likovnim radovima

Od ove školske godine u OŠ Donja Dubrava se provodi projekt posvećen Teti Lizi, legendi međimurske popevke, rođenoj ‘Dobrafčici’, osmišljen kao susret malih čuvara popevke dobravske Tete Lize pod nazivom ‘Deca, moja deca’.

Projekt je pokrenut s ciljem očuvanja izuzetnog glazbenog nasljeđa koje Donjoj Dubravi i široj zajednici ostavila Teta Liza jer međimurska je pjesma dragocjeni biser koji je nužno sačuvati za buduće generacije. Ovaj susret završna je svečanost projekta koji se sastojao od likovnog, literarnog i glazbenog natječaja u kojem su sudjelovali učenici donjodubravske škole.

– Podržite naše najmlađe u pjevanju tradicionalnih međimurskih pjesama u čast Teti Lizi, poziv je iz donjodubravske škole i poruka: – Veselimo se suradnji i prekrasnom vikendu punom međimurske popevke. Odabrani učenici će nastupiti na velikom memorijalu u organizaciji KUD-a Seljačka sloga Donja Dubrava u subotu, 17. studenog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije