SVJEDOK SVOGA VREMENA

FOTO Antun Kovačević predstavio treću autorsku knjigu na temu hrvatskog društveno-političkog života

- Promatram, pratim i pišem. Najčešće su to teme koje su u mom okviru interesa, ali i one koje me, kako ja to znam reći, bodu u uho - kaže Antun Kovačević, inače i kolumnist našeg portala

U ponedjeljak, 12. studenog u prostoriji zgrade Scheier održano je predstavljanje knjige ‘Hrvatskoj s ljubavlju’ autora Antuna Kovačevića. Uz autora knjigu je predstavila i recenzentica dr. Mira Kermek Sredanović te profesor Božidar Vadlja.

Antun Kovačević redovito objavljuje svoje kolumne o hrvatskom društveno-političkom životu u listovima i portalima područja Međimurske županije, ali i šire, a već je neko vrijeme i kolumnist našeg portala. Kako kaže, kad se skupi dovoljan broj kolumni potrebno ih je ukoričiti da ostane trag, kako se misli ne bi izgubile u bespućima interneta.

– Može se reći da ja promatram, pratim i pišem. Osobne misli na temu vrtim u glavi, a zatim ih zabilježim na papiru. Najčešće su to teme koje su u mom okviru interesa, ali i one koje me, kako ja to znam reći, bodu u uho. Stekao sam poprilično široko iskustvo, stoga aktualne teme mogu usporediti s onima iz prošlosti. Svaki čovjek temu društveno-političkog života gleda na svoj način, svatko gleda svojim očima i svatko drugačije vidi – o svom je stvaranju ispričao Kovačević.

Na samom početku, u ime Međimurske županije, svim prisutnima obratio se pročelnik Branko Sušec, koji je istaknuo kako je teško biti kroničar u vrijeme brzog dotoka informacija, no autor ove knjige zaista je svjedok vremena te nam svojom individualnošću daje viziju.

Da je autor u svoju knjigu prelio dosljednost, empatičnost i socijalnu osjetljivost, primjećuje i recenzentica Kermek Sredanović, baš onako kako je to simbolično označio u svojoj prvoj knjizi, kao svjedok vremena.

– Antun Kovačević nije svjedok samo za buduće naraštaje, već i za sadašnje jer amnezija je čudesna stvar. Za njega je karakteristično da ostaje dosljedan u svojoj kritici te ne podilazi komentarima čitatelja, a piše s najboljim uvjerenjem da pisana riječ može mijenjati našu stvarnost – dodaje.

Kratke priče iz autorove prve knjige ‘Svjedok vremena’ te priču ‘Hrvatskoj s ljubavlju’ posjetiteljima je interpretirao Božidar Vadlja, nakon čega je na red došao i sam autor, čitajući komentar na pojavu društvenih mreža, priču koja je dio nove knjige. Nakon završetka službenog dijela predstavljanja knjige ‘Hrvatskoj s ljubavlju’, uslijedio je ugodan razgovor s autorom, potpisivanje knjige te domjenak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije