PREKOGRANIČNA POTJERA

ATRAKTIVNA VJEŽBA Međimurska policija u potjeri sa susjedima iz Slovenije i Mađarske

Vježbe su se odvijale na potezu od Čakovca preko Murskog Središća do državne granice u Republiku Sloveniju te do graničnog prijelaza u Mađarskoj i obrnuto

U srijedu, 7. studenog u jutarnjim satima na području Policijske uprave međimurske u organizaciji Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske uz sudjelovanje policijskih snaga Republike Slovenije i Mađarske održane su dvije međunarodne policijske vježbe ‘Potjera za počiniteljem kaznenog djela Razbojništva s vozilom s hrvatske strane na područje Republike Slovenije i Mađarske’ i ‘Potjera za počiniteljem kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu (s poginulom osobom) s vozilom iz Mađarske kroz Sloveniju na područje Republike Hrvatske’.

Vježbe su se odvijale na potezu od Čakovca preko Murskog Središća do državne granice u Republiku Sloveniju te do graničnog prijelaza u Mađarskoj i obrnuto.

Cilj vježbi je provjera koordinacije naših i susjednih prijateljskih policijskih snaga u zajedničkom postupanju kod hvatanja počinitelja teških kaznenih djela, a nakon održanih vježbi provedenom evaluacijom predstavnika policija Republike Hrvatske, Republike Slovenije i Mađarske vježba je ocijenjena uspješnom.

Provođenje vježbe popratili su predstavnici Ravnateljstva policije Darko Majstorović načelnik Operativno komunikacijskog centra, Josip Bukvić pomoćnik načelnika uprave policije Ravnateljstva policije i Ivan Sokač načelnik Policijske uprave međimurske sa suradnicima te predstavnici policija Republike Slovenije i Mađarske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije