DAN LJEKARNI

FOTO Uz prevenciju i dodjelu nagrada u Ljekarni Čakovec obilježen njihov dan

U ponedjeljak, 29. listopada u Ljekarni Čakovec obilježen je 12. po redu Dan ljekarni, čiji je ovogodišnji moto ‘O smanjenju tjelesne težine savjetujte se s ljekarnikom!’.

U suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije, od 9 do 12 sati za sve zainteresirane posjetitelje pripremili su besplatno nutricionističko savjetovanje s magistrom nutricionizma Marijanom Krajačić i farmaceutskim tehničarom Vanjom Zahirovićem, koji su provodili mjerenje krvnog tlaka, indeksa tjelesne mase, izračun postotka mišićnog i masnog tkiva, a nudili su i besplatne nutricionističke te stručne savjete vezane uz uzimanje terapija i moguće nuspojave.

S ciljem da stanovnike Međimurske županije potaknu da se fizičkom aktivnošću i zdravim prehrambenim navikama bore protiv prekomjerne težine, organizirali su i Facebook nagradnu igru, gdje su štapovima za nordijsko hodanje nagrađeni Alenka Novak iz Pribislavca, Siniša Obadić iz Ivanovca i Marija Zadravec iz Domašinca. Podijeljene su i utješne nagrade dobitnicima Jasminki Podvez iz Čakovca i Siniši Smrečki iz Nedelišća.

Dodjeli nagrada nazočili su župan Međimurske županije Matija Posavec, ravnateljica Ljekarne Čakovec Andreja Knežević, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo i Međimurske županije Marina Payerl-Pal, voditeljica djelatnosti za javno zdravstvo Renata Kutnjak Kiš.

S nekoliko uvodnih riječi obratila se Andreja Knežević, koja ističe kako je obilježavanje Dana ljekarne već postala tradicija, a ove godine posebno žele istaknuti važnost fizičke aktivnosti i prehrane. Poručila je i da su za potrebe konzultacija, svim pacijentima svakodnevno dostupni stručni djelatnici u ljekarni.

Da usluge ljekarna koristi sve više ljudi, poradi okolnosti današnjice, komentirao je Matija Posavec, koji kaže kako je baš iz tog razloga potrebno provoditi ovakve preventivne aktivnosti. Pohvalio je i djelovanje Zavoda za Javno zdravstvo Međimurske županije, koji u Međimurskoj županiji, ali i na nacionalnoj razini, prednjači u provođenju preventivnih akcija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije