RIBIČKA PRIČA

Željko Hlišć srušio vlastiti rekord ulovom štuke teške 8 kilograma i duge jedan metar

- Kad sam osjetio da se na mamcu bori kapitalac, od velike pomoći bio je i prijatelj Marko Valentić, koji je, nakon 10 minuta izvlačenja, pomogao da je svladamo - ispričao nam je Željko

Dugogodišnji zaljubljenik u ribolov i strastveni ribič Željko Hlišć iz Držimurec – Strelca ponovno obara vlastite rekorde! Iza njega je više od 20 godina iskustva u pecanju i već je naveliko poznat po lovu na ‘kapitalce’. Ovog puta upecao je pravu grabežljivicu. 

>> ŠTUKA Željko Hlišć ulovio štuku od metar dužine i 7,62 kilograma

Željko najčešće peca u društvu prijatelja, ribiča s tog područja, pa je tako bilo i prošlog tjedna, kad je njegovu udicu zagrizla štuka teška 8 kilograma i dužine jednog metra.

– Sad je vrijeme za lov na grabežljivice, pa smo odlučili okušati ribičku sreću, ali i godine iskustva. Kad sam osjetio da se na mamcu bori kapitalac, od velike pomoći bio je i prijatelj Marko Valentić, koji je, nakon 10 minuta izvlačenja, pomogao da je svladamo. To je najveća štuka koju sam do sad upecao na našoj ‘ribičkoj grabi’ – ispričao je Željko koji je član ŠRU Klen Držimurec – Strelec.

I protekle godine ulovio je štuku od 7,62 kilograma, a u kolekciji ribičkih uspomena priložio je i fotografiju najnovijeg, jučerašnjeg ulova od 5,1 kilograma i 82 centimetara duge štuke. Kako kaže, ispunivši vlastito obećanje, manju grabežljivicu poklonio je prijatelju Bojanu Novaku, a veću je namijenio za obiteljsku gozbu nadolazeće subote.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije