dosti čakovec

Održan 30. tradicionalni susret osoba s invaliditetom Republike Hrvatske ‘Jesen v Međimorjo’

Na tradicionalnom susretu okupilo se više od 260 osoba s invaliditetom iz cijele Republike Hrvatske, ali i susjedne Republike Slovenije te Bosne i Hercegovine

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije ove godine održalo je jubilarni 30. tradicionalni susret osoba s invaliditetom Republike Hrvatske pod nazivom ‘Jesen v Međimorjo’.

Navedenu manifestaciju dugi niz godina organizira prijašnje Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec a koje je u prosincu 2016. godine službeno promijenilo naziv u Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije.

Samo Društvo djeluje već punih trideset i dvije godine te broji 672 članova s područja Međimurske županije. Prvi susret osoba s invaliditetom pod nazivom ‘Jesen v Međimorjo’ organiziran je 1989. godine.

Susret je održan 29. rujna u prostorijama Sportsko-rekreacijskog centra DG Sport u Gradu Prelogu. Na početku svečanog otvorenja susreta, predsjednica Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, Miljenka Radović pozdravila je sve prisutne i zahvalila na njihovom dolasku. Uvodne pozdrave te riječi potpore uputili su i u ime Grada Murskog Središća gradonačelnik Dražen Srpak te u ime Grada Preloga gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Jubilarni 30. tradicionalni susret službeno je otvorio Josip Grivec, zamjenik župana Međimurske županije. Svečano otvorenje susreta upotpunili su svojim glazbenim nastupima Karolina Matjašec, studentica solo pjevanja na Muzičkoj akademiji u Puli te Udruga za promicanje kvalitete života “Turen” iz općine Podturen.Program svečanog otvorenja vodila je članica Društva Klaudija Kozol.

Na tradicionalnom susretu okupilo se više od 260 osoba s invaliditetom iz cijele Republike Hrvatske, ali i susjedne Republike Slovenije te Bosne i Hercegovine. Nakon službenog otvorenja susreta, uslijedile su sportske igre: viseća kuglana, šah, pikado, utrka u kolicima te belot. Društvo je organiziralo i tombolu s vrijednim nagradama za sve prisutne. Nakon sportskih igara uslijedilo je proglašenje pobjednika u pojedinim disciplinama te podjela medalja. Nakon podjela medalja nastavilo se je druženje u veseloj atmosferi uz ples i pjesmu. 
Za potrebe održavanja međunarodnog susreta osoba s invaliditetom, 30. puta po redu, uključilo se 150 pravnih i fizičkih osoba s područja Međimurske županije, koji su osigurali tombole ili pomogli novčanim sredstvima, na čemu im iskreno zahvaljujemo. 

U sportskom dijelu druženja ostvareni su sljedeći rezultati:

Viseća kuglana
1. Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije
2. Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
3. Udruga tjelesnih invalida Ivanec

Šah
1. Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije
2. Dom za starije i nemoćne osobe “Novinšćak”
3. Udruga tjelesnih invalida Ivanec

Pikado
1. Društvo tjelesnih invalida Grad Rijeka
2. Udruga tjelesnih invalida Ivanec
3. Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije

Utrka u kolicima
1. Andrej Gorza, Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije
2. Mladen Zadravec, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije
3. Mirjana Horvat, Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije

Belot
1. Udruga osoba s invaliditetom Daruvar
2. Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina
3. Udruga tjelesnih invalida Ivanec

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije