IMENOVANJE KOJE RADUJE

Kolege prepoznale Dragičin rad za dobrobit djece s teškoćama u razvoju

- Neka ova vijest bude prvenstveno usmjerena na kvalitetu rada Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, koja je prepoznata na nivou RH - kazala je Dragica Benčik, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, a koja je nedavno od strane Agencije za odgoj i obrazovanje imenovana voditeljicom Županijskog stručnog vijeća koje čine svi ravnatelji posebnih ustanova RH.

Imenovana je na mandatno razdoblje od 1. rujna 2018. do 31. kolovoza 2020. Inače, Dragica Benčik, izuzetno dobro poznata široj javnosti je ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec zadnjih deset  godina kroz koje je vrijeme ustanovu digla na razinu prepoznatljivosti u Hrvatskoj stoga i ne čudi da ju je prepoznala i struka. 

Koje su to posebnosti koje Centru daju posebnu notu? – pitali smo je.

– Dakle, osim svakodnevnog kvalitetnog nastavnog i rehabilitacijskog rada, u školi se uspješno provode brojne aktivnosti i projekti koji su prepoznati na lokalnoj , ali i međunarodnoj razini. Stručnjaci Centra su osmisli jedinstven projekt igara u vodi ‘Plivaj i uživaj’. Igre su namijenjene isključivo učenicima s većim teškoćama u razvoju, imaju međunarodni karakter, a kontinuirano se provode već osam godina.

Potom, povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom za sve polaznike škole Centar već devet godina organizira druženje svojih polaznika u Hotelu Park gdje oni imaju priliku prezentirati svoje talente u području pjesme, plesa, glume i likovnog izričaja. Važno je naglasiti kako je ovaj projekt kompletno financiran donacijama poduzeća, ustanova i pojedinaca iz naše lokalne sredine – kaže ponosno.

Prateći njihov rad i razvoj ističemo kako unatrag devet  godina povodom Dana škole Centar organizira javnu priredbu za građanstvo u prostorima Centra za kulturu Čakovec, zahvaljujući razumijevanju osnivača Centra, Grada Čakovca. 

Dodatne novine su i riječ, dvije o lanjskoj posebnoj nagradi?

– Centar za odgoj i obrazovanje je kao škola za školovanje osoba s većim teškoćama u razvoju prošle godine među prvima u RH uveo e-dnevnik. Već četiri godine ova ustanova izrađuje Oskar znanja. Prošle godine Centru je dodijeljena međunarodne nagrade ” Dr. Lucija Čikeš”. Svi ovi uspjesi rezultirali su mojim izborom na ovu odgovornu obvezu za koju držim kako je ona priznanje našem Centru za odgoj i obrazovanje.

Za kraj ćemo reći, a poznajući njezin rad i angažman u službi mladih koje život nažalost nije mazio, da će Dragica osvjetlati prije svega obraz Međimurja, ustanove koju vodi i najposlije svoj osobni. Konačno to je i nebrojeno puta pokazala, nebrojeno puta se iskazala i dokazala. Sretno!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije