U DONJEM VIDOVCU I GORIČANU

Dani zlata i starih zanata, ciklo maraton Mura bike i otvorenje SRC Šuderica uz Dražena Zečića

- Donje Međimurje ima što pokazati i zato moramo svi zajedno raditi na što većem razvoju i promociji turizma u tom dijelu Međimurja - rekla je Sandra Herman

U Hotelu Golf u Donjem Vidovcu u četvrtak su na konferenciji za novinare najavljene zanimljive manifestacije koje Međimurce i njihove goste očekuju idućeg vikenda, 22. i 23. rujna. Zamjenica međimurskog župana Sandra Herman i predsjednica Turističke zajednice Međimurske županije ponovno je naglasila da treba poticati razvoj turizma u donjem Međimruju jer tu postoje ogromni potencijali za to kao što su rijeke Mura i Drava, tradicija i gastronomija.

– Donje Međimurje ima što pokazati i zato moramo svi zajedno raditi na što većem razvoju i promociji turizma u tom dijelu Međimurja. Očekuju nas zanimljiva događaja tog vikenda. Ciklo Maraton Mura bike održat će se 22. rujna. Trasa  je duljine 140 km za sudionike iz Varaždina i Čakovca, 110 km za sudionike iz Preloga i 80 km za sudionike iz Goričana, a moći će sudjelovati i rekreativci na biicklijadi od Goričana do Kotoribe. Završnica će biti u Goričanu – rekla je Herman. Pohvalila se i s brojkama.

Naime, Međimurska županija bilježi porast broja noćenja za 16 posto, dok je hrvatski prosjek 5 posto. Pozvala je jedinice lokalne samopurave da se do 21. rujna sa svojim projektima jave na natječaj Ministarstva turizma. Načelnik Goričana Mario Moharić najavio je zanimljiv program uz otvaranje Sportsko rekreacijskog centra Šuderica u Goričanu.

– Radi se o EU projektu Dvije rijeke – jedan cilj teškom 6 milijuna kuna. Općini Goričan za uređenje Šuderice pripalo je 2 milijuna kuna i ovaj će centar postati jedan od najljepših u Međimurju. Završena je prva faza, a te će subote uz otvorenje, biti i veliki koncert Dražena Zečića – reko je Moharić.

O Danima zlata i starih zanata govorio je donjovidovski načelnik Josip Matulin. Ova manfestacija, drugu godinu zaredom, održat će na prostoru Hotela Golf i to dva dana, 22. i 23. rujna. Poseban naglasak manifestacije je na umijeću ispiranja zlata – zlatarenju u Međimurju, koje je zaštićeno kao nematerijalna kultruna baština RH.

– Prvog dana, u subotu, s početkom u 17 sati održat će se okrugli stol pod nazivom Putevi zlata – jučer, danas, sutra nakon čega slijedi druženje i zabava u Hotelu Golf uz svirku Domino banda. U nedjelju će svoje tradicijske proizvode predstaviti 18 izlagača, organiziramo prezentaciju ispiranja zlata na Otoku ljubavi i panoramske vožnje. Svirat će bandisti, a pripremamo još neka iznenađenja, pa pozivam ljude da dođu i pogledaju ovu zanimljivu manifestaciju. Hvala svima koji će se uključiti u program – rekao je Matulin.

Sandra Herman kazala je kako su pokrovitelji Međimurska županija i Turistička zajednica Međimurske županije, a zahvale je uputila i glavnom inicijatoru projekta Vinku Nestiću, vlasniku Hotela Golf.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije