krapinom 'potekla' drava

Etno duo ‘Goga i Željko’ s autorskom pjesmom ‘Moja Drava’ oduševili na Krapinskom festivalu

Pjesma 'Moja Drava' govori o životu običnog čovjeka koji je pronašao smisao života uz tu rijeku

Uz prekrasnu najavu voditeljice Lejdi Oreb koja ih je spomenula kao čuvare kulturne baštine i stvaraoce novih kajkavskih popevki, ove godine, 8. rujna 2018. godine, po prvi puta je Etno duo ‘Goga i Željko’ nastupio na Krapinskim festivalu. Njihovu autorsku pjesmu “Moja Drava”, za koju je stihove napisala Gordana Lach, a uglazbio Željko Grahovec, potpisao je aranžman za veliki festivalski orkestar maestro Stipica Kalogjera.

Pjesma “Moja Drava” govori o životu običnog čovjeka koji je pronašao smisao života uz tu rijeku. Svojim stihovima, glazbom i iskrenom interpretacijom dirnula je svakog na svoja način, ne ostavljajući nikog ravnodušnim. Prema riječima dirigenta orkestra Tomislava Šabana, jednostavno se “prolila” dvoranom.

Ovaj naš vrijedni duo jako je ponosan, jer uz Rajka Suhodolčana i Kvartet Gubec, jedini su izvodili svoju autorsku pjesmu. Njima to nije novost, jer kako kantautori se pojavljuju već niz godina na festivalima u Pitomači i  Mef-u, za koji također očekuju sudjelovanje.

Ponosni na svoju kajkavštinu nastoje sačuvati postojeću narodnu glazbenu baštinu a zajednički stvaraju i nove kajkavske pjesme koje će upotpuniti riznicu našeg velikog i prelijepog KAJ-a. U pripremi im je i novi, treći nosač zvuka, koji će, kako kažu, zvučati novo, moderno, a opet držeći se tradicijskog izričaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije