GDCK ČAKOVEC

FOTO U centru Čakovca obilježen Svjetski dan prve pomoći

Raduje odaziv mladih iz strukovnih škola koji se rado odazivaju takvim i sličnim akcijama. Sutra, subota, će već biti na novim zadacima - trci na 100 km u Svetom Martinu na Muri. GDCK i dalje provodi edukativne Životne radionice svakog četvrtka od 17 do 18 sati za sve dobne skupine.

‘Pridružite im se na zanimljivim radionicama za djecu, a organiziraju i mjerenje tlaka i razinu šećera u krvi’, poziv je koje GDCK Čakovec uputilo zainteresiranima kako bi zajedno obilježili Svjetski  dan prve pomoći. Bilo je to danas, petak 7. rujna, u vremenu od 9 do 11 sati na Trgu Republike u Čakovcu.

– Druženje i učenje uz edukativne radionice namijenjeno je svima koji žele steći ili obnoviti znanje o postupku oživljavanja. Za djecu smo pripremili pregršt radionica kao što su prikaz ‘pijanih naočala’ te učenje prve pomoći uz pomoć njihovih omiljenih igračaka. Svi zainteresirani moli su izmjeriti tlak i razinu šećera u krvi, a za što je bio najveći interes, pogotovo starije populacije – rekla nam je Alenka Novak, viša medicinska sestra u mirovini, neumorna aktivistica GDCK s kojom je bilo desetak članova Interventnog tima GDCK mahom sastavljenog od učenika četvrtog i petog razreda čakovečke Srednje škole. Pojasnila je što sve oni rade do dolaska hitne medicinske pomoći do kada su oni, zlu ne trebalo, ‘glavni’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije