PREDANA UMJETNOSTI

Mlada DJ-ica Angie Polanec iz Žiškovca sa samo 17 godina ‘žari’ scenu popularnih evenata

Možda još niste čuli za 17-godišnju DJ-icu iz Žiškovca, no sudeći po njenom brzom napretku uskoro će biti prepoznata i na nacionalnoj razini

Sa svojih 17 godina i samo 6 mjeseci vježbe iza miksete, Angie Polanec već je nastupila na brojnim eventima ovog područja. Svakako je jedna od mlađih u ovoj industriji, a definitivno je jedina djevojka u Međimurju iza DJ pulta. Učenica je Srednje škole Čakovec, smjera opće gimnazije i sada je pred njom tek treći razred.

U razgovoru sa simpatičnom Angie saznajemo kako smatra da su za postignut napredak najzaslužniji mentori koji su postali dio njenog života, a najveću podršku i veliku količinu razumijevanja pruža joj obitelj. Što nam je o sebi ispričala Angie pročitajte u nastavku.

U svijet iza miksete zakoračila je sasvim slučajno, u pravo vrijeme na pravom mjestu

Angie je 2016. godine upisala smjer opće gimnazije u najmlađoj srednjoj školi Međimurske županije. Tamo je upoznala svog sadašnjeg prijatelja i mentora Filipa Horvata, djelatnika Srednje škole Čakovec, DJ-a koji je već dobro poznat pod imenom Poncije, a ujedno je i član Scifidelity Orchestra.

– Moja je avantura započela sasvim slučajno kad se u Čakovcu održavao event hip-hop/trap/RnB glazbe ‘Crush’. Filip je poznanike, ujedno polaznike događaja, zamolio da mu napišu pjesme koje bi voljeli čuti tijekom večeri. S obzirom na to da ‘Crush’ obuhvaća vrstu glazbe koju slušam, poslala sam podosta pjesama nakon čega je zaista pozitivno reagirao. S ciljem da ga netko mijenja i naslijedi u ovom poslu, nekoliko dana kasnije naučio me upravljati svime što se nalazi na njegovom DJ pultu – ispričala je.

Talent je prepoznat, a sad zajedno polaze brojne događaje na ovim područjima. Također, na sceni imaju prepoznatljiv ‘look’ u kojem je glavna stavka kapa s njihovim imenima. Igrom izgovora slova na engleskom jeziku, Angie svira pod svojim umjetničkim ‘#ng’.

Na sceni je već potpuno opuštena, a prvi nastup imala je u čakovečkom Arcus Caffe baru

Ako ste ljubitelj izlaska, ovu mladu i talentiranu djevojku zasigurno ste čuli na događajima kao što su Beerfest, Havana Friday i Špancirfest, a nastupila je i u susjednoj Sloveniji.

– Kad sam prvi put stala ispred pulta na eventu ‘Havana Friday’, koji se održavao jedanput mjesečno, ispred sebe vidjela sam samo miksetu, dva gramofona i laptop. Toliko tipki i kablova, a ja sam se tek uhodavala! – prisjeća se Angie.

Uz Filipovu pomoć danas joj već sve ide od ruke, a svaki nastup je zabavna priča za sebe. Užitak joj predstavljaju i vrlo pozitivne reakcije publike i poznanika.

Angie spaja dvije velike strasti – glazbu i ples

Dj-iranje i ples Angiene su dvije velike težnje, a kako kaže, to je umjetnost u kojoj vidi svoju budućnost. Njeni prvi plesni koraci bili su u dvorani Plesnog studija Vivona pod vodstvom Karmen Kovačević Jambor, a zadnjih godinu dana trenutke svoje plesne avanture provodi u Plesnom studiju Korak pod vodstvom Virne Hošnjak

– Glazba i ples dio su moje svakodnevice i smatram kako su to dvije vrste umjetnosti u kojima mogu najbolje pokazati sve emocije. Time želim upotpuniti svoju budućnost i nadam se da ću jednog dana uspjeti i živjeti od toga što me čini sretnom i ispunjenom. Virnu Hošnjak želim istaknuti kao svoju mentoricu koja me naučila novom pogledu na ples i pokazala mi kako zapravo osjećati glazbu. Također je razlog pronalaska vrste plesa koja mi najviše leži. Velika je podrška i uzor brojnim plesačima – dodaje Angie.

Kao i svaki srednjoškolac, ova DJ-ica dobiva česte upite o nastavku školovanja na nekom od fakulteta. Cilj joj je nastaviti raditi ono u čemu se pronašla, a dio toga je i upis na plesnu akademiju. Vremena za odluku još ima, a do tada ćemo ju slušati na raznim eventima u Čakovcu od kojih je sljedeći ‘Crush’. Za kraj poručuje kako svemu treba samo malo vježbe, dobrog raspoloženja i opuštenosti, a uz volju sve je moguće! 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije