čuvari tradicije

KUD Goričan na Međunarodnom folklornom festivalu ‘Ohridsko sunce’

Folklorni festival odvijao se u Ohridu, gdje se folklorna i tamburaška sekcija KUD-a Goričan predstavila sa spletovima međimurskih kola

Kulturno-umjetničko društvo Goričan nastupilo je na 12-om Međunarodnom folklornom festivalu ‘Ohridsko sunce’  koji se održao od 17. do 20. kolovoza 2018. godine.  Folklorni festival odvijao se u Ohridu, a folklorna i tamburaška sekcija KUD-a Goričan na istom je nastupila 17. i 19. kolovoza 2018. godine gdje se predstavila sa spletovima međimurskih kola.

Valja spomenuti da su na festivalu nastupila i društva iz Češke, Estonije, Slovačke, Litve, Poljske, Crne Gore te Bosne i Hercegovine. Kako su nastupi bili u večernjima satima, ostatak dana, članovi društva, a i pratnja, proveli su razgledavajući grad bogate povijesti i kulturne prošlosti koji je ujedno i zaštićen od UNESCO-a.

Od povijesnih građevina koje su posjetili valja istaknuti: Ohridski amfiteatar, Samoilovu tvrđavu, Plaošnik, Sv. Jovan Kaneo te crkvu Sv. Sofije. Ističu kako ih je posebno dojmio i oduševio izlet do Manastirskog kompleksa “Sv. Naum”, odnosno krstarenje brodom po jezeru te vožnja čamcima po bajkovitim izvorima rijeke Crnog Drima. Iako je raspored izleta i nastupa bio poprilično gust, našlo se vremena za odmor i kupanje u jezeru, druženje te kupnju suvenira i najpoznatijeg ohridskog proizvoda – ohridskog bisera. 

Inače, domaćini istoimenog festivala su iz Skopja, zapravo radi se o Folklornoj Asocijaciji “Igraorec” koja je i zaslužna za ovo prekrasno i očaravajuće iskustvo kojeg će se članovi društva i podupirajući članovi rado prisjećati. Kako je Kulturno-umjetničko društvo Goričan 2014. godine sudjelovalo na folklornom festivalu u Ohridu i Strugi, nastavak uspješne suradnje s istoimenom organizacijom će se svakako nastaviti. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije