sveti martin na muri

Dani turizma u punom tijeku: O kiši ne razmišljaju, prijavljene 22 skupine

Povorka starih zanata najposjećeniji je događaj i to desetljećima na svetomartinskim Danima turizma, pa će tako biti i ove nedjelje. Svoje sudjelovanje prijavile su 22 skupine koje će prikazati ljepotu prastarih i starinskih običaja svetomartinskim ulicama

Dani turizma Općine sveti Martin na Muri ulaze u svoj najuzavreliji dio, jer ovog vikenda događaju se najbolje stvari cijelog programa. Svakako, središnji događaj je Povorka i prikaz starinskih običaja, zanata, predmeta i naprava koji je na rasporedu u nedjelju od 14:30 sati na potezu od Žabnika do igrališta NK Poleta.

Kroz program će voditi Davor Dretar Drele koji će spomenuti svoju donedavnu kolegicu s ove priredbe Eržiku Kočila koja svojom dovitljivošću i znanjem kao i poznavanjem tradicionalnih zanata, svaki put program činila bogatijim. Nakon svega toga, od 17 sati na stadionu NK Poleta započinje kulturno-umjetnički i zabavni program koji će završiti Klapa Maslina i Rangers band.

Uzavreloj nedjelji prethodi bajkovita subota, 11. kolovoza koja započinje u 15 sati kod Poletovog igrališta Međunarodnim susretom Oldtimer kluba Međimurje, a potom se kod Mlinarske kuće međunarodno druže umirovljenici. Dan završava koncertom Grupe Magazin i Aktiv benda od 20 sati na igralištu NK Poleta. Barbara Perčić iz Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri, koja je nositelj cijelomjesečnog programa, kaže kako će program biti održan po svakom vremenu, odnosno, Perčićeva kaže, kako se o kiši niti ne razmišlja te nas sve poziva na ova događanja.

Dodaje kako su na sudjelovanje u povorci prijaviljene 22 skupine. Pored nabrojenoga bit će vjerskih događanja te razni susreti i druženja kod ugostiteljsko-turističkih lokacija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije