kazališni kamp u čakovcu

U ‘Vrteku’ će početi rasti novi međimurski glumci

Međimurski magistri kazališne umjetnosti Matko Buvač i Andro Damiš odlučili su animirati mlade koji imaju sklonosti prema umjetničkom izražavanju

Na zanimljivu i hvalevrijednu ideju došli su novo promovirani međimurski magistri kazališne umjetnosti Matko Buvač i Andro Damiš. Odlučili su da u ovo ljetno vrijeme animiraju mlade koji imaju sklonosti prema umjetničkom izražavanju da pokrenu prvi kazališni kamp imena ‘Vrtek’. Naziv nije slučajan jer će se odvijati u pravom vrtu, voćnjaku u carstvu duboke hladovine na adresi Planinarski put bb, a to je ‘preko puta’ Galerije Sjever gdje su u ponedjeljak, 6. kolovoza, održali konferenciju za novinare.

– Vratili smo se nakon studija u Međimurje i želimo ostati ovdje, želimo stvoriti nasljednike i stoga nam je želja potaknuti kulturu učenja umjetnosti preko kazališnog kampa koji će biti u prirodi i posvećen je djeci osmoškolske dobi – istaknuo je Matko i dodao kako su mladima dali mogućnost izbora grane umjetnosti pa su ga podijelili na dvije radionice, svaka traje po pet dana. Prva je posvećena lutkarstvu, a druga glumi.

Andro je dodao kako će se prva radionica zvati ‘Lutkaonica’ koju će polaziti učenici uzrasta od prvog do četvrtog razreda OŠ. Preko nje će djeca, kako je naglasio Andro, ući u svijet lutkarstva, a preko njih će se provoditi neke dramske igre, Radit će se štapne i ručne lutke kako bi djeca osjetila kako lutke ‘glume’, da osjete onu ljubav što su oni naslijedili na akademiji, a vezana je uz lutkarstvo. Kada će ući u svijet animacije lutaka, pokušat će se s njima napraviti neka kratka priča koja će biti javno izvedena zadnjeg dana kampa za njihove roditelje i ostale zainteresirane.

Inače, kamp će se održavati od 20. do 24 kolovoza. Lutkarska radionica će biti od 9 do 13 sati. O drugoj radionici imena ‘Igrajmo se basne’, uzrasta od petog do osmog razreda, je govorio Matko. Istaknuo je kako će početi kroz glumačke improvizacije i igre, svim alatima što su oni koristili kroz učenje na kazališnoj akademiji.

– Djeca će kroz igru upoznati osnove glumačkog svijeta te ćemo kroz improvizaciju i sam medij basni zaokružiti njihovo stvaranje i maštu da bi oni na kraju stvorili malu kazališnu predstavicu. Ova radionica će se odvijati od 16 do 20 sati – rekao je.

Najbitnije je to što će se cijeli kamp zasnovati na igri da bi se preko nje došlo do umjetnosti, a konačno, kako su rekli, i njihov prijemni ispit za akademiju bio je prožet takvim igrama.

Broj djece u kampu će biti ograničen. Prijave su otvorene do 15. kolovoza, odnosno do popunjenja radionica, a prijavnica se nalazi na njihovim stranicama koje možete posjetiti klikom ovdje. Broj mobitela za dodatne informacije je 098/9599-799. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije